De opening  van de volledig nieuw ingerichte speeltuin Hillesluis wordt verricht door de Kinderburgemeester van Rotterdam, Louey Zerourou. Foto: wijkgids.info
De opening van de volledig nieuw ingerichte speeltuin Hillesluis wordt verricht door de Kinderburgemeester van Rotterdam, Louey Zerourou. Foto: wijkgids.info

Nieuw ingerichte speeltuin Hillesluis groen en geschikt voor alle kinderen

Algemeen 574 keer gelezen

Rotterdam - In het 84-jarig bestaan van de Speeltuinvereniging Hillesluis in Feijenoord is het uiterlijk van de speeltuin regelmatig veranderd. Na jaren gericht zijn op sport en bewegen is de speeltuin nu heringericht tot een groene en inclusieve speeltuin waar gezonde kinderen en mindervalide kinderen samen kunnen spelen.

De feestelijk opening van de volledig nieuw ingerichte speeltuin staat gepland op 1 juni om 13.30 uur. De openingshandeling wordt verricht door de Kinderburgemeester van Rotterdam, Louey Zerourou, daarbij bijgestaan door wethouder Christine Eskes. Aansluitend kunnen alle buurtbewoners de speeltuin komen bewonderen en de speeltoestellen uitproberen.

Het terrein is ‘vergroend’. Waar eerst steen was is nu gras en er zijn allemaal nieuwe speeltoestellen van meest natuurlijke materialen geplaatst, waaronder een aantal speeltoestellen die speciaal gemaakt zijn voor onder anderen rolstoelers. 

Er is een kleine boomgaard met 11 fruitbomen en een moestuin die, zo is de bedoeling, bijgehouden gaat worden door de kinderen die de speeltuin bezoeken. Ook staat er op het terrein een ‘ooievaarspaal’ met nest waar een ooievaarspaar een nieuwe gezin kan beginnen. Tevens is er een klein verkeersparcour met skelters. 

Waterkratten en zonnepanelen
“De speeltuin wordt grotendeels zelfvoorzienend, want onder de speeltoestellen zijn waterkratten geplaatst waarin regenwater wordt opgevangen waarmee we het gras en de beplanting kunnen voorzien van voldoende water en waarmee we water kunnen oppompen voor het zand/water speelwerktuig”, aldus Anja Bergsma van Speeltuinvereniging Hillesluis. “Ook zijn er 20 zonnepanelen geplaatst op het gebouw. Voor voldoende schaduw op de speeltuin zijn er meer bomen geplant en is er een afdak geplaatst aan het gebouw waaronder tevens geschuild kan worden bij slecht weer.”

Uit de krant

Uit de krant