Foto: Rotterdams Dameskoor
Foto: Rotterdams Dameskoor

Het Rotterdams Dameskoor viert 75e verjaardag met bijzonder jubileumconcert

Algemeen 465 keer gelezen

Rotterdam -  Tijden een spetterend jubileumconcert in de Alexanderkerk is er op vrijdag 17 juni een hoofdrol weggelegd voor het jarige Rotterdams Dameskoor onder leiding van Matthijs Breukhoven. In de Alexanderkerk aan de Springerstraat 340 vieren de dames het 75-jarig bestaan van hun vereniging 

Ze hebben voor die gelegenheid de bekende zangeres Anna Majchrzak en het Christelijk Mannenkoor Prins Alexander uitgenodigd. Tijdens het concert klinken bekende hits uit de musical-wereld zoals uit de Sound of Music, musical Cats en uit Les Miserables, maar er staan ook enkele klassieke werken staan op het programma.

In september 1947 zongen 23 vrouwen op de eerste repetitieavond in Rotterdam-Noord. Door de jaren heen stonden meerdere bekende dirigenten voor dit koor. In 2018 nam de huidige jonge en talentvolle dirigent Matthijs Breukhoven het dirigeerstokje over van zijn toenmalige leraar Frank J. van Wingerden en heeft nu de muzikale leiding over het koor.

Voor het jubileumconcert heeft het dameskoor sopraan Anna Majchrzak weten te strikken. Anna is mede bekend van haar veelvuldige optredens met de Maastrichtse musicus André Rieu. Samen met het Joh. Straussorkest toert zij langs vele continenten in de hele wereld. Heel bijzonder dat zij tijdens het feestelijke concert haar medewerking verleent. Naast de solistische bijdragen van Anna zullen de leden van het Christelijk Mannenkoor Prins Alexander onder leiding van Arjan Breukhoven een aantal liederen zingen. Soms alleen als koor, soms samen met de solisten, maar ook gezamenlijk met het Rotterdam Dameskoor.

Kaarten

Het concert op vrijdag 17 juni zal om 20:00 uur beginnen. De toegang is gratis, wel zal er een collecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Elise Mathilde Fonds, 

Het Rotterdamse Vrouwenfonds,

Cultuur Concreet.

Uit de krant