Foto: feyenoord.nl
Foto: feyenoord.nl
Kijktip!

Feyenoord presenteert om 19.08 uur precies officiële documentaire ‘Road to Tirana’

Algemeen 700 keer gelezen

Rotterdam - Midden in de zomervakantie van 2021 begon voor Feyenoord in Kosovo een avontuur in de nieuwe Europa Conference League. Tien maanden later wacht de finale in Tirana, waar het team van Arne Slot een ongekend knappe campagne kan bekronen met de eerste Europese prijs in twintig jaar tijd. Het verhaal achter deze reis door Europa zie je in de documentaire ‘Road to Tirana – Our journey to the UECL Final’, die zondagavond 22 mei om 19.08 uur precies in première gaat.

Feyenoord overleefde drie voorrondes, kroonde zich in een pittige poule tot groepswinnaar, keerde vervolgens met glorieuze zeges terug uit Belgrado en Praag en overleefde de hel van Marseille, waar ten koste van de Franse topclub Olympique een finaleplaats werd veroverd. Niet alleen over de landsgrenzen werden herinneringen gemaakt, ook de eigen Kuip was een heel seizoen lang toneel van gedenkwaardige Europese avonden met hoogtepunten op én buiten het veld.

De unieke ‘Road to Tirana’ is vastgelegd in een officiële Feyenoord-documentaire van dik een half uur, vol met uniek beeldmateriaal van en rondom de achttien Europese wedstrijden die het team dit seizoen speelde. Een absolute kijktip op weg naar de finale van 25 mei in Albanië, waar Feyenoord het onvergetelijke seizoen kan verzilveren en zich kan kronen tot eerste Europa Conference League-winnaar ooit.

De DOC ‘Road to Tirana – Our journey to the UECL Final’ bekijk je zondag vanaf 19.08 uur via www.feyenoord.nl/road-to-tirana.

Uit de krant