De traditionele kick-off in de goedgevulde Van Ghentkazerne in Rotterdam. Foto: Alyssa van Heyst Photography
De traditionele kick-off in de goedgevulde Van Ghentkazerne in Rotterdam. Foto: Alyssa van Heyst Photography

Wereldhavendagen verwacht honderdduizenden bezoekers op jubileumeditie

Algemeen 588 keer gelezen

Rotterdam - De 45e editie van de Wereldhavendagen vindt plaats op 2, 3 en 4 september 2022. Na twee coronajaren gaat het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland knallen met een jubileumeditie, met voor jong en oud talloze activiteiten op de kades, scheepsdemonstraties en excursies over land en water. Het evenement werd donderdagmiddag aangekondigd bij de traditionele kick-off in de goedgevulde Van Ghentkazerne in Rotterdam.

De Wereldhavendagen 2022 viert dit jubileum in drievoud: niet alleen is het de 45e editie van het evenement zelf, ook het Havenbedrijf Rotterdam bestaat negentig jaar en de Nieuwe Waterweg viert zijn 150e verjaardag. Daarom markeert 2022 een jaar om bij stil te staan. Nadat de Stichting Wereldhavendagen de afgelopen twee jaar door coronabeperkingen genoodzaakt was te kiezen voor online of uitgeklede versies, mikt het evenement dit jaar op een editie die voor de honderdduizenden verwachte bezoekers aan zal voelen als vanouds.

“Tegelijk nemen we de ontwikkeling die we afgelopen jaren hebben doorgemaakt, mee de toekomst in,” zegt Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen. “Zo behouden we een deel van de tijdens corona ontwikkelde online programmering en organiseren we dit jaar nog meer activiteiten voor jongeren. Ook verduurzamen we snel verder: de Wereldhavendagen is één van de elf evenementenorganisatoren die samen met gemeente Rotterdam en Rotterdam Festivals de Duurzame Deal heeft gesloten.”

Lees verder onder de foto:


Foto; Alyssa van Heyst Photography

Sabine Bruijnincx: “De Wereldhavendagen 2022 is niet alleen een jubileumeditie. Het is een moment om de balans op te maken. Wat hebben we bereikt, hoe staan we ervoor en waar moeten we naartoe? Bezoekers kunnen in het weekend van 2, 3 en 4 september kennismaken met al die bedrijven, mensen en oplossingen die de Rotterdamse haven een veilige, slimme, duurzame en leefbare plek maken, waar voor iedereen een carrière is en waar hard gewerkt wordt aan de toekomst.”

Programma
Tijdens de Wereldhavendagen 2022 kunnen bezoekers het hele weekend terecht bij talloze activiteiten op de kades rond de Erasmusbrug, genieten van spectaculaire shows op het water of mee met excursies die over land en water het havengebied in gaan. Op vrijdag 2 september is er traditioneel een aanvullend programma gericht op scholen en jongeren. Voor iedereen die de Rotterdamse haven liever thuis ervaart, is er een online programma.

Het volledige programma van de Wereldhavendagen 2022 wordt begin juli bekend gemaakt. De kaartverkoop voor excursies start half augustus. Het is wel vanaf nu al mogelijk om op de website van de Wereldhavendagen tickets te bestellen voor de excursie van P&O.

Uit de krant