Activiteitenmiddag op 29 mei op de kinderboerderij. Foto: pr
Activiteitenmiddag op 29 mei op de kinderboerderij. Foto: pr

Schaapscheerfeest en vele leuke activiteiten op kinderboerderij De Kooi!

Algemeen 485 keer gelezen

Rotterdam - De schapen hebben inmiddels een warme wollen vacht en die dikke jas moet uit: het is tijd om de schapen te scheren! En daar maken op zondag 29 mei ze een gezellige middag van op Kinderboerderij De Kooi aan de Maeterlinckweg 85 in Rotterdam-Zuid.

Van 12.00 uur tot 16.00 uur is er van alles te doen. Gedurende de hele middag kun je kijken bij het scheren van de schapen. De schaapscheerder haalt er telkens eentje bij zich en je zult zien dat het schaap er echt even voor gaat zitten en blij is dat de ‘jas’ uit mag. Het scheelt ook wel een paar kilo! Zelf kun je ook eens proberen om een ‘ballonnen schaapje’ te scheren.

Hier omheen zijn diverse kinderactiviteiten. Met de pas geschoren wol kunnen kinderen knutselen, spinnen en kaarden en er kan van de wol vilt gemaakt worden. Hoe leuk is het om met een zelfgemaakt vilten armbandje of een sleutelhanger naar huis te gaan? Of maak eens een eetbaar schaapje. Kinderen kunnen gratis meedoen aan al deze activiteiten.

Klaar met scheren en knutselen? Breng dan nog even een bezoekje aan de (jonge) dieren op de boerderij. De kantine is deze middag open en buiten is er een ruim terras om lekker even te zitten met je drankje of een ijsje. Er is ook gelegenheid om plantjes of klompen te kopen. 

Helaas gaan de yoghurtmakers van Luwia de boerderij verlaten. Maar een nieuwe huurder voor het kaashuis is gevonden. Tijdens deze activiteitendag kunt u ook vast kennismaken met de nieuwe kaasmaker, Michel Melchior, die vanaf augustus aan de slag zal gaan op De Kooi met het maken van kaas.

Kinderboerderij De Kooi,
3076 GA Rotterdam
Tel.: 010-4327921 (tussen 8.30 -16:30uur)
Internet: www.natuurstad.nl

Uit de krant