Foto: Gemeente Rotterdam
Foto: Gemeente Rotterdam
Heart Work Heroes

Tientallen beelden met hartvormig hoofd in de stad

Algemeen 2.521 keer gelezen

Rotterdam - Overal in de stad kom je sinds een week prachtig beschilderde beelden tegen: Heart Work Heroes. Het zijn er 41 en samen vormen ze een wandelroute. De poppen met het hartvormige hoofd zijn leuk, maar staan er niet voor niets; ze zijn een ode aan mensen die in de zorg werken.

Een half jaartje geleden vertelde Herman Poort in De Havenloods al het bijzondere verhaal achter zijn initiatief. Nu staan ze er dus. Door de hele stad heen.

Heart Work Heroes is een reactie op de helden van deze tijd: de mensen in de zorg. Met 41 beschilderden beelden verspreid door het centrum van Rotterdam laat de openluchtexpositie waardering zien voor zorgmedewerkers. Door corona is duidelijk geworden dat de zorg meer aandacht nodig heeft. Om waardering uit te spreken voor alle hardwerkende zorgmedewerkers en om jongeren te motiveren te kiezen voor de zorgsector, ontstond het idee van de openluchtexpositie Heart Work Heroes.

Vooral Rotterdamse, kunstenaars beschilderden 41 beelden in de vorm van een pop met een hartvorming hoofd. Drie van de beelden zijn gesponsord door het gemeenteprogramma Rotterdam Sterker Door Jongeren en werden beschilderd door Rotterdamse jongeren. Namelijk door een studente van het Albeda Zorgcollege (winnaar van een designwedstrijd), jongeren van de jongerenhub in Beverwaard en kinderen uit Noord.

De levensgrote beelden zijn tot 29 juni te zien via een speciale route die van Kruisplein tot aan de Kop van Zuid loopt. Na afloop van de expositie worden de beelden geveild. De opbrengst gaat naar Rotterdamse projecten die jongeren inspireren om te kiezen voor een opleiding en carrière in de zorg.

Uit de krant