Vytautas Kumža met Elisah van den Bergh, conservator NN Kunstcollectie. Foto: Almicheal Fraay
Vytautas Kumža met Elisah van den Bergh, conservator NN Kunstcollectie. Foto: Almicheal Fraay

NN Art Award 2022 op kunstbeurs Art Rotterdam voor Vytautas Kumža

Algemeen 948 keer gelezen

Rotterdam - Op woensdag 18 mei is tijdens de kunstbeurs Art Rotterdam de NN Art Award voor de zesde keer uitgereikt. Deze kunstprijs is gewonnen door Vytautas Kumža van galerie Martin van Zomeren en bestaat uit een bedrag van tienduizend euro. Dit werd bekend gemaakt tijdens de officiële opening van Art Rotterdam in de Van Nelle fabriek in Rotterdam.

Dailah Nihot, lid van de Management Board NN Group: “Met de NN Art Award willen wij een podium geven aan uitzonderlijk talent. De diversiteit, kwaliteit en creativiteit van kunstenaars die in Nederland een opleiding hebben genoten is indrukwekkend en inspirerend. Wij zijn er trots op dat we ze op deze manier kunnen steunen.”

Vytautas Kumža: ‘De award stelt me in staat om meer te experimenteren met vertrouwen, want experimenten pakken niet altijd goed uit. De prijs geeft me meer mogelijkheden en vrijheid om verder te gaan.”

Publieksprijs
Net als vorig jaar kunnen kunstliefhebbers en Art Rotterdam bezoekers ook stemmen op hun favoriete kunstenaar. Degene met de meeste stemmen verdient de publieksprijs en ontvangt een bedrag van vijfduizend euro. Stemmen kan nog via nn.nl/artaward tot en met zondag 22 mei 10.00 uur.

Ook bezoekers van Art Rotterdam kunnen in de NN stand stemmen tijdens de beursdagen van woensdag 18 mei tot en met zaterdag 21 mei. In de NN stand zijn de werken van de vier genomineerde kunstenaars te zien. De winnaar van de NN Art Award Publieksprijs 2022 wordt bekend gemaakt op zondag 22 mei om 17.00 uur.

In totaal hebben de galeriehouders werk van 30 verschillende kunstenaars ingezonden. Hieruit zijn door de jury vier genomineerden gekozen:
Inez de Brauw – Brinkman & Bergsma; Vytautas Kumža – Martin van Zomeren; Thierry Oussou – Lumen Travo Galerie; Jennifer Tee – Galerie Fons Welters.

Kunstbeurs Art Rotterdam
Art Rotterdam vindt dit jaar plaats van 18 mei tot en met 22 mei in Rotterdam. Art Rotterdam is de spil van de Art Rotterdam Week. Vijf dagen lang vormt de Van Nellefabriek het decor voor de laatste ontwikkelingen in de beeldende kunst. NN Group is sinds 2017 partner van de kunstbeurs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant