Blije gezichten en applaus voor zoveel steun aan diverse goede doelen. Foto: Beguin Media Totaal / Michel Groen
Blije gezichten en applaus voor zoveel steun aan diverse goede doelen. Foto: Beguin Media Totaal / Michel Groen

Het oer-Rotterdamse bedrijf Endeburg steunt diverse goede doelen

Algemeen 748 keer gelezen

Rotterdam - Endenburg, Rotterdams specialist in elektrotechniek, bouwt aan kwaliteit. “Kwaliteit zit niet alleen in onze projecten, maar ook in maatschappelijk van betekenis zijn”, aldus Endenburg-directeur Rik Kant. Bij de Goede Doelen-bijeenkomst die plaatsvond bij dit oer-Rotterdamse bedrijf, werden in het bijzijn van alle Endenburgers in totaal negen cheques van elk € 1.500 uitgereikt aan vertegenwoordigers van negen verschillende goede doelen. 

Kees Veldboer, directeur Stichting Ambulance Wens: “Ik vind het prachtig dat Endenburg de medewerkers een goed doel laat kiezen. Hierdoor zijn ze echt betrokken bij het goede doel, in mijn geval Stichting Ambulance Wens Nederland, gekozen door het team Projects Industrie. Onze stichting vervult dagelijks gratis laatste wensen van terminale immobiele patiënten. We gebruiken daarvoor speciaal ontwikkelde ambulances, die uiteraard veel geld kosten.”

Professor Plons
Ook Bert Boer, directeur van het Maritiem Museum in Rotterdam, is blij met de betrokken Endenburgers: “Wij laten jonge kinderen kennismaken met techniek en de maritieme wereld. De tentoonstelling professor Plons laat kinderen nadenken over de toekomst, over nieuwe dingen. Het Maritiem Museum wil de etalage zijn van de maritieme wereld, waar onze wereld voor 70% uit bestaat. Endenburg maakt, namens het team Calculatie & Engineering, de tentoonstelling Professor Plons mede mogelijk.”

Hartverwarmende steun
Yvonne Wolf en Evert Janssen van hospice Lansingerland, als goed doel aangedragen door team Energy Solutions: “Het is hartverwarmend dat de teams van Endenburg moeite willen doen voor mensen die het minder of moeilijker hebben. Je leeft met elkaar in een samenleving, waar omkijken naar elkaar het leven – ook in een eindfase – mooier maakt. De Goede Doelen zijn een supermooi initiatief!”

Uitreiking cheques

Het team Projects Utiliteit ging voor Stichting Kinderfondsen Nederland, die kinderen helpt die onder de armoedegrens leven. Team Paneelbouw & Assemblage koos voor de Nico Adriaans Stichting, een stichting met specialistische kennis over dak- en thuislozen. Team Staf steunt de Nederlandse Bijenstichting; er komt ook een bijenhotel bij het pand van Endenburg en team Maintenance draagt Oosterfaantje een warm hart toe, die inmiddels 2.800 gezinnen in Zoetermeer aan een voedselpakket helpt. 

Zichtbaar blij
De medewerkers van team Security Solutions gaan aan de slag voor hospice De Reiziger in Barendrecht. En ten slotte wil team Beheer mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, helpen aan een baan door stichting Fröbel te steunen, een veelzijdige sociale horecaonderneming. Een van de medewerkers was aanwezig en zichtbaar blij met de cheque.

Welvaart en welzijn 

“Ik ben er trots op dat onze collega’s zo’n prachtig palet aan goede doelen hebben gepresenteerd”, zegt Rik Kant. “Het gaat niet alleen om geld geven, maar het omarmen van de doelen met ludieke acties. Het gaat om betrokkenheid bij elkaar, bij de leefomgeving en de wereld. Onze gedachte is dat goed voorbeeld goed doet volgen.”

Uit de krant