De K.P. Van der Mandele Penning ging dit jaar naar Harry Jan Bus en Rachel van Olm, oprichters van Theater en Werkplaats Walhalla in Rotterdam Katendrecht. Foto: Frank de Roo
De K.P. Van der Mandele Penning ging dit jaar naar Harry Jan Bus en Rachel van Olm, oprichters van Theater en Werkplaats Walhalla in Rotterdam Katendrecht. Foto: Frank de Roo

Harry Jan Bus en Rachel van Olm winnen Mr. K.P. van der Mandele Penning

Algemeen 545 keer gelezen

Rotterdam - Tijdens de award-show in de monumentale Citrusveiling zijn de winnaars van de 37e Rotterdamse Ondernemersprijs, de Mr. K.P. van der Mandele Penning en de Nieuwe Helden-prijs bekend gemaakt.

Van Gelder Ridderkerk mag zich het komende jaar de beste ondernemer van de metropool Rotterdam noemen. De hypermoderne groothandel in aardappels, groenten en fruit, met het meest duurzame bedrijfspand ter wereld, kreeg de award uitgereikt door burgemeester Ahmed Aboutaleb. 

Lees verder onder foto.


De winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs Ron van Gelder. Foto: Frank de Roo

Van Gelder Ridderkerk, een hypermoderne groothandel in aardappelen, groenten en fruit heeft een extreme aandacht voor nieuwe technologie en automatisering. Het bedrijf is mede daardoor een leidende speler op de wereldwijd vermaarde Nederlandse versmarkt.

K.P. Van der Mandele Penning  
De K.P. Van der Mandele Penning ging dit jaar naar Harry Jan Bus en Rachel van Olm, oprichters van Theater en Werkplaats Walhalla in Rotterdam Katendrecht.
Harry Jan Bus en Rachel van Olm, oprichters van Theater en Werkplaats Walhalla in Rotterdam Katendrecht, kregen de Mr. K.P. van der Mandele Penning uitgereikt. De penning staat symbool voor verantwoordelijk ondernemerschap en wordt jaarlijks toegekend aan een Rotterdamse ondernemer die zich op een bijzondere manier voor de stad en haar inwoners inzet.

De bijbehorende geldprijs van € 5.000 wordt traditiegetrouw gedoneerd aan een goed doel. Harry Jan Bus en Rachel van Olm kozen ervoor om het geld over te maken aan Stichting Platform Katendrecht van Lorenzo Elstak“Wij werken regelmatig met Lorenzo samen en zien hem als een hele belangrijke speler tussen de oud- en nieuw Katendrechters. Vooral zijn activiteiten op het gebied van kunst & cultuur activiteiten voor met name kinderen spreken ons aan”, aldus Van Olm en Bus.

Lees verder onder foto.


Uitzendbureau Current ontving de Nieuwe Helden-prijs. Foto: Frank de Roo

Het jonge en ambitieuze Current Werkt won de Nieuwe Helden-prijs. Dit is een vooruitstrevend uitzendbureau met een maatschappelijke opdracht, op weg naar een meer inclusieve samenleving. Zij helpt kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan, specifiek mensen met een detentieachtergrond.

Uit de krant