De FutureLand Experience, de dagtrip vanaf het centrum van Rotterdam naar Maasvlakte 2, gaat weer van start. Foto: portofrotterdam.com
De FutureLand Experience, de dagtrip vanaf het centrum van Rotterdam naar Maasvlakte 2, gaat weer van start. Foto: portofrotterdam.com

FutureLand Experience keert weer terug

Algemeen 313 keer gelezen

Rotterdam - Vanaf zondag 29 mei stappen passagiers in de zomermaanden aan boord van een luxe touringcar voor een reis door 100 jaar havenontwikkeling. Aangekomen bij FutureLand, het informatiecentrum van Havenbedrijf Rotterdam op Maasvlakte 2, maken de deelnemers een rondvaart door de modernste en slimste haven van Europa. 

De dagtrip start om 11.45 uur in Port Pavilion, dé plek waar bewoners en bezoekers van de havenstad informatie en inspiratie vinden om de haven in te gaan en écht te leren kennen. 

Vervolgens vertrekt vanaf Willemsplein de touringcar. Merwehaven, Waalhaven, Eemhaven, Botlek, Europoort en de Maasvlakte; in de ruim 40 kilometer beleven de deelnemers bijna 100 jaar havengeschiedenis. Ook wordt aandacht aan de haven van vandaag en morgen besteed. 

Na aankomst in FutureLand stappen de deelnemers aan boord van de FutureLand Ferry waar een deskundige voorlichter alles vertelt over de Rotterdamse haven. Nadat de deelnemers de expositie in FutureLand ontdekt hebben, vertrekt de touringcar om 15.30 uur weer richting Rotterdam.

De organisatie en ticketverkoop van deze dagtrip ligt in handen van Spido.

Uit de krant