Op zondag 15 mei werden de zonnepanelen in een Eucharistieviering symbolisch gewijd. Foto: pr
Op zondag 15 mei werden de zonnepanelen in een Eucharistieviering symbolisch gewijd. Foto: pr

Zonnepanelen op dak van St Caeciliakerk symbolisch gewijd

Algemeen 755 keer gelezen

Rotterdam - Eind augustus 2021 werd door de Duurzaamheidsbeweging van de overkoepelende St Christoffelparochie, in de St Caeciliakerk (Zocherstraat 90, Lage Land) gestart met een project voor de aanschaf van zonnepanelen.

Parochianen konden intekenen voor één of meerdere certificaten om zo de aanschaf en plaatsing te bekostigen. Streven was de plaatsing van van 6 zonnepanelen. Dankzij de enthousiaste bijdragen van de parochianen was de actie zo’n groot succes dat er tenslotte 10 zonnepanelen geplaatst konden worden. Dat gebeurde eind april 2022. 

Op zondag 15 mei werden de zonnepanelen in een Eucharistieviering symbolisch gewijd door pastor Joost de Lange. Na afloop was er een gezellig samenzijn, waarbij ook vertegenwoordigers van de wijk aanwezig waren.Onder meer van AlexEnergie. Na het dankwoord van de organisator van de zonnepanelen-actie, sprak Ron Davids, voorzitter van de wijkraad lovende woorden over dit initiatief. 

Alle intekenaars kregen hun certificaat overhandigd. Met een wachtwoord kan iedereen nu zien hoeveel elektriciteit de zonnepanelen produceren en hoeveel kg CO2 er bespaard is. Na een afsluitende borrel werd het zonnepanelenlied gezongen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant