Foto: Gemeente Rotterdam
Foto: Gemeente Rotterdam

Knappe koppen doen mee met Rotterdams Stadsdictee

Algemeen 885 keer gelezen

Rotterdam - Zo’n 45 leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs strijden morgen om de winst van het Rotterdams Stadsdictee. Het belooft een spannende wedstrijd te worden in het Stadhuis. Schrijver Ernest van der Kwast heeft het achtste Stadsdictee geschreven en leest het ook voor. Leerlingen van vmbo-tl/mavo, havo en vwo doen mee.

Drie kandidaten winnen het dictee: een voor het vmbo-tl/mavo, een voor de havo en een voor het vwo. Via voorrondes op scholen zijn de leerlingen geselecteerd die mogen meedoen aan de finale in het Stadhuis. Zij vertegenwoordigen hun school. Wethouder Judith Bokhove maakt rond 20.00 uur de winnaars bekend.

Jury
De jury bestaat dit jaar uit Carrie Jansen (schrijfster), Lena Evora (verhalenverteller en zangeres) en Jeffrey Klavert (docent Nederlands in Rotterdam). Na het nakijken vertellen zij over de meest opvallende zaken en de meest gemaakte fouten. Fouten uit het vorige dictee zijn bijvoorbeeld: verrassend schrijf je met dubbele ‘r’ en anderen met een ‘n’ aan het eind, als het verwijst naar personen.

Rotterdamse Stadsdictee
De gemeente Rotterdam organiseert ieder jaar het Rotterdamse Stadsdictee. Dat is tussen 18.15 en 19.00 uur via een livestream te volgen via de pagina Raadsinformatie. Iedereen kan meeschrijven en zijn kennis van spelling testen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant