De Ketheltunnel was vanochtend onverwacht in beide richtingen afgesloten, met als gevolg files op vooral de A4 en A15. Foto: schiedam24.nl
De Ketheltunnel was vanochtend onverwacht in beide richtingen afgesloten, met als gevolg files op vooral de A4 en A15. Foto: schiedam24.nl

De Ketheltunnel (A4) na afsluiting weer open, files bij Rotterdam

Algemeen 818 keer gelezen

Rotterdam - De Ketheltunnel, onderdeel van de A4, was maandagochtend onverwacht in beide richtingen afgesloten. Vandaar dat er een zware ochtendspits is bij Rotterdam en in andere delen van Zuid-Holland. De afsluiting heeft tot circa 09.00 uur geduurd.

Twee medewerkers, de tunneloperator en zijn vervanger, meldden zich vanochtend vroeg ziek. Andere werknemers zouden onderweg zijn om hun dienst over te nemen. Voorlopig kan het verkeer tussen Rotterdam en Den Haag omrijden over de A13 en de A20.

Als gevolg van de wegafsluiting ontstond aan het begin van de ochtendspits forse vertraging rond Rotterdam, met name op de A4 en de A15.

De Ketheltunnel wordt dag en nacht vanuit de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat in het Zuid-Hollandse Rhoon bediend en bewaakt door een tunneloperator. Zonder personeel kan Rijkswaterstaat de veiligheid in de tunnel niet garanderen.

Rijkswaterstaat gaat ervan uit dat het personeelstekort door ziekte een eenmalig incident is en verwacht niet dat de tunnel vaker om deze reden dicht moet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant