Havensteder en Team ERAflats geven mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kans op baan in de bouw. Foto: pr
Havensteder en Team ERAflats geven mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kans op baan in de bouw. Foto: pr

Deelnemers zetten eerste stap in bouwcarrière bij De Bouwpraktijk in Ommoord

Algemeen 888 keer gelezen

Rotterdam - Met in hun vizier een baan in de bouw, startten op maandag 9 mei tien deelnemers uit de omgeving Rotterdam Ommoord bij De Bouwpraktijk. Een initiatief van woningcorporatie Havensteder en bouwer Team ERAflats, een samenwerking van TBI-onderneming ERA Contour en Smits Vastgoedzorg. 

Op het bouwterrein naast de flat aan de Debijeweg waar momenteel verbeteronderhoud wordt uitgevoerd, staat de loods waar het allemaal gebeurt; de deelnemers kunnen hier kennismaken met alle disciplines die de bouw rijk is. In een traject van tien weken krijgen zij praktijklessen van de bouw- en installatiebedrijven die bij het verbeteronderhoud betrokken zijn.
Het einddoel voor de deelnemers is op een duurzame manier terug te keren naar de arbeidsmarkt via een baan bij een van de bedrijven. “Ik ben heel blij om hier te zijn en wil veel leren” aldus één van de deelnemers.

Lees verder onder foto.

Deelnemers krijgen praktijkles van vaklieden in De Bouwpraktijk. Foto: pr

Bouwer Team ERAflats nam samen met opdrachtgever Havensteder het initiatief voor het opleidingscentrum: “Het is geen nieuws dat we in de bouw grote behoefte hebben aan vakmensen. Tegelijkertijd zijn er veel mensen die graag zouden willen werken, maar om welke reden dan ook, op dit moment thuis zitten”, aldus Michel Ouwens, adjunct-directeur bij ERA Contour. “Via verplichte social return-doelstellingen proberen gemeenten en marktpartijen die twee zaken wel bij elkaar te brengen, maar in praktijk zien we dat er vaak te weinig tijd en aandacht is om dit ook voor de lange termijn te laten slagen. Met De Bouwpraktijk willen we dit oprecht anders doen. Op een duurzame manier en vanuit ons hart kijken naar de kansen en mogelijkheden, en deelnemers én bedrijven de tijd geven om kennis te maken en samen iets op te bouwen.” 

Het traject bij De Bouwpraktijk duurt in totaal 10 weken. De deelnemers zijn fulltime aanwezig op De Bouwpraktijk en kunnen op de bouwplaats meteen de sfeer van de bouw proeven. Ze maken tijdens het traject kennis met verschillende specialismen, onder begeleiding van een leermeester. Zo zijn er onder andere lessen tegelen, schilderen, slopen, elektrotechniek, timmeren en installatiewerk.

Daarnaast behalen alle deelnemers hun VCA-certificaat en waar nodig, volgen zij taallessen die ook op de Bouwpraktijk worden aangeboden. Na een aantal weken kunnen ze oefenen in een leegstaande woning op het groot onderhoudsproject en van daaruit is het doel door te stromen naar een baan bij een van de bedrijven. De deelnemers kunnen op deze manier eerst ontdekken waar hun interesses en talenten liggen, en zich daar vervolgens verder in ontwikkelen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant