Na twee jaar afwezigheid organiseert MuziekPodium Prinsenpark weer Juni Muziekmaand 2022. Foto: pr
Na twee jaar afwezigheid organiseert MuziekPodium Prinsenpark weer Juni Muziekmaand 2022. Foto: pr

Juni Muziekmaand in Prinsenpark is weer terug. Helaas, 5 juni is gecanceld!

Algemeen 496 keer gelezen

Rotterdam - De vier zondagmiddagconcerten van het Muziekpodium Prinsenpark in de maand juni zijn rond. Iedere productie in het Prinsenpark heeft een eigen thema. Op de tweede zondag organiseert Kunstkring Prins Alexander van 13.00 – 17.00 uur er bovendien een kunstmarkt bij. Helaas heeft de organisatie op 13 mei van de gemeente te horen gekregen, dat er voor 5 juni geen vergunning wordt verleend!

“We mogen weer”, zegt Frans van der Hilst, voorzitter MPPP, glunderend. “We hebben het programma van de vier zondagen bijna rond.” Elk concert begint om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Locatie John Bruijnzeelpad, Michelangelostraat/Dreessingel, in het Prinsenpark. Entree is gratis.

Voor zondag 12 juni staat klassiek op het programma. Het Jeugdsymfonieorkest komt met veertig musici. Op deze middag organiseert het Kunstpodium Prinsenpark (KPPP) van 13.00 tot 17.00 uur zijn inmiddels traditionele kunstmarkt. 

“Het jaarlijks terugkerende Kunstpodium heeft als thema ‘The Roaring Twenties’, met een knipoog naar de periode 1920-1930, maar ook naar 2020-2030”, zegt Peter Buisman van het Kunstpodium. Bijna dertig beeldend kunstenaars exposeren hun werk in chique tenten. Te zien: beelden/3D, fotografie, glaskunst, keramiek, kunstsieraden, mixed media, schilderijen, tekenwerk en textielkunst. Daarnaast zijn er vier doorlopende workshops waaraan iedereen kan meedoen. Net als bij het MPPP is ook de toegang tot de expositie en workshops kosteloos.

Op 19 juni treedt eerst Kiki Bussio op, een talent, met een relaxte sound en een knipoog naar country. Daarna de band ‘Blauwgras. Blauwgras brengt prachtige nummers uit de bluegrass, Americana, en folk traditie, maar met spitse Nederlandse teksten.

Op 26 juni wordt Muziekmaand 2022 afgesloten met ‘muziek voor bij de picknick’. Het eerste uur een open podium en als afsluiter Marjolein Meijers, zangeres, muzikante, actrice, theatermaker en songschrijver.
“We rekenen erop, dat veel bezoekers hun eigen kleedje en picknickmandje meenemen”, zegt Van der Hilst. “Maar voor wie liever aan tafel picknickt… er zijn ook tafels.”

Uit de krant