S10 geeft tijdens Roze Zaterdag een concert op de Coolsingel. Foto: Rotterdam Pride
S10 geeft tijdens Roze Zaterdag een concert op de Coolsingel. Foto: Rotterdam Pride
Rotterdam Pride

Gratis festival met S10, Duncan Laurence en Jaïr & Glen Faria op de Coolsingel tijdens Roze Zaterdag

Algemeen 1.333 keer gelezen

Rotterdam - Tijdens de Rotterdam Pride week van 17 tot en met 26 juni zit Rotterdam vol met queer-gerelateerde events om de aandacht op de LHBTQIA+ community te vestigen. De Rotterdamse Pride week trapt af met Roze Zaterdag, een eendaags gratis toegankelijk festival op de Coolsingel.

Duncan Laurence verzorgt het openingsconcert van Roze Zaterdag op zaterdag 18 juni om 14.00 uur, waarna er nog meer liveoptredens volgen. Onder meer de Nederlandse inzending en finalist van het Eurovisie Songfestival S10, Jaïr & Glen Faria, Babs en Lionstorm zullen hun opwachting maken, afgewisseld met dj sets van Willie Wartaal & Doppelgang, Covergirl Sunny en Shug La Sheedah.

Performances zijn er van Ru Paul’s Drag Race finaliste Ma’ma Queen, Typhoon Angels en Pride Ambassadeur Megan Schoonbrood. Dansers zijn er uit het clubcircuit en van het Albeda College, onder regie van ster choreograaf Virgil Moreno. De host van de gehele dag is de Rotterdamse Drag Queen GiGi. 

Met sprekers zoals Josh Cavallo, Lotte van Eijk en Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is de Pride Conference in de Kunsthal het inhoudelijke programma van Rotterdam Pride. Bezoekers kunnen deelnemen aan paneldiscussies en lezingen over onderwerpen als trans-gezondheidszorg, homeseksualiteit in de professionele voetbalwereld, mentale gezondheid en hoe Rotterdam een inclusieve stad voor iedereen kan zijn.

Zie ook www.rotterdam-pride.com.

Uit de krant