RotterdamseKost. Foto: Evert Buitendijk
RotterdamseKost. Foto: Evert Buitendijk
4x tips Uitagenda Rotterdam

Dít zijn de leukste foodfestivals van Rotterdam!

Algemeen 265 keer gelezen

Rotterdam - De zomer lijkt nu toch echt te gaan losbarsten. Elke week (elke dag bijna!) kun je overal in de stad mooie evenementen vinden. Een apart en heel populair genre zijn de foodfestivals. Uitagenda Rotterdam zet er voor de lezers van De Havenloods vier op een rijtje!

RotterdamseKost
RotterdamseKost is een driedaagse buitenkroeg, met niets anders dan Rotterdamse gezelligheid! Hier geniet je van gerechten van bekende restaurants uit de stad en buik je uit met optredens van verschillende artiesten. Onder anderen Lee Towers, The Kik en Alankara & Shirma Rouse treden er op.

ss Rotterdam
Vr 1 t/m zo 3 jul, gratis.
Foto: Evert Buitendijk

Keti Koti Festival
Tijdens Keti Koti wordt jaarlijks de afschaffing van de slavernij gevierd. Keti Koti Festival staat geheel in het teken van viering, cultuur, muziek, samenzijn en lekker eten! Een leuke bijkomstigheid is dat veel van de producten die in de kraampjes worden verkocht ambachtelijk thuis zijn klaargemaakt.

Wijkpark Oude Westen
Vr 1 jul, gratis.
Foto: Eliza Bordeaux

CuliNESSE
De muzikale line-up van CuliNESSE kun je de crème de la crème van de Nederlandse muziek noemen: Candy Dulfer, Krezip, Anouk, Nick en Simon. Het culinaire aanbod sluit daar goed bij aan. Of je nu gaat voor de legendarische hotdog van Hans Worst, of het Michelinsterrenniveau van restaurant Fred uitprobeert.

Oeverpark
Do 25 t/m za 27 aug, gratis.
Foto: Stefan Bezooijen

Djemaa el Fna
Het eetplein van Djemaa el Fna is een kruispunt van culturen. Het Museumpark transformeert een weekend lang in een groot openluchtrestaurant en festival. Warme rook van de barbecues, heerlijke geuren en ritmische trommels brengen de sfeer van de Maghreb tot leven in Rotterdam.

Museumpark
Vr 23 t/m zo 25 sep, gratis.
Foto: Fleur Beerthuis.

Uit de krant