Wél de fontein in, maar geen huldiging als Feyenoord over twee weken wint. Foto: GinoPress B.V.
Wél de fontein in, maar geen huldiging als Feyenoord over twee weken wint. Foto: GinoPress B.V.

Geen huldiging op de Coolsingel als Feyenoord over twee weken Europese finale wint

Algemeen 637 keer gelezen

Rotterdam - Als Feyenoord woensdag 25 mei in Tirana in de finale van de Europa Conference League van AS Roma wint, is er geen huldiging op de Coolsingel. De gemeente Rotterdam heeft laten weten zo'n feest niet veilig te kunnen organiseren en daarom vindt een eventuele huldiging plaats in De Kuip, op de vrijdag 27 mei om 13.00 uur.

De vorige huldiging van Feyenoord, na het behalen van de landstitel in 2017, was nog wel vanaf het bordes van het stadhuis aan de Coolsingel. Daar kwamen toen rond de 150.000 mensen op af. De laatste keer dat Feyenoord een Europese prijs won was in 2002, toen ws er geen groot feest omdat Pim Fortuyn diezelfde week vermoord was. 

Dat er nu geen huldiging plaats kan vinden, heeft dezelfde reden als het schrappen van een groot kampioensfeest voor Ajax deze week in Amsterdam: organiserende partijen in Nederland hebben er domweg niet genoeg personeel voor.

Het laatste woord over de eventuele huldiging over twee weken is niet niet gesproken. Morgen gaat Leefbaar Rotterdam burgemeester Ahmed Aboutaleb op het matje roepen. De grootste partij van Rotterdam heeft vandaag meteen laten weten verbaasd te zijn over het besluit van de gemeente.

Uit de krant