Foto: Fred Ernst
Foto: Fred Ernst

Circusstad Festival dolblij met zonovergoten terugkeer (én bezoekersrecord!)

Algemeen 819 keer gelezen

Rotterdam - Dolenthousiast zijn ze bij Circusstad Festival. De eerste editie sinds 2019 was er eentje van zonovergoten dagen, meer bezoekers dan ooit tevoren en een zeer geslaagde aanloop in april met Stadsparade-voorstellingen op scholen en pleinen verspreid over heel Rotterdam. Ook was er voor het eerst een Circusstad Gala in het nieuwe Luxor Theater. In totaal kwam er een recordaantal van 32.450 mensen af op Circusstad festival.

Het hart van het festival was weer het sfeervol ingerichte Schouwburgplein met een groot terras en tenten met betaalde voorstellingen. Het Spaanse circusgezelschap ‘Eia’ trok hier met de dag vollere zalen, net als de nagenoeg constant uitverkochte Captain Frodo’s Family Freakshow. Een gemêleerd publiek van alle leeftijden en achtergronden verzamelde zich op het plein waar tussen de gratis acts regelmatig wereldsterren opdoken. Kinderen en hun ouders konden zelf hun circusvaardigheden oefenen, begeleid door docenten van jeugdcircus Rotjeknor. 

Lees verder onder de foto.

Veel voorstellingen stonden In de aan het plein grenzende zalen van Theater Rotterdam.

In het nieuwe Luxor Theater vond vrijdag 6 mei het allereerste Circustad Gala plaats, samengesteld en geregisseerd door de nieuwe artistiek leider Menno van Dyke. Het was een avond waarop de Nederlandse circuswereld zich verbonden voelde. Voorzitter Korrie Louwes en zakelijk leider Dirk Evers van de Stiching Rotterdam Circusstad mochten hier de prestigieuze 25e Oscar Carré Trofee in ontvangst nemen uit handen van Karel de Rooij (de mini van Mini & Maxi), namens de Club van Circusvrienden Nederland. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant