Controle in West. Foto: Politie Rotterdam
Controle in West. Foto: Politie Rotterdam

Van alles mis en vluchtende mensen bij motor- en scootercontrole in Rotterdam-West

Algemeen 1.530 keer gelezen

Rotterdam - Het wordt weer mooier weer en dus ziet de politie het aantal motor- en scooterrijders weer toenemen. Gisteravond was het druk in Rotterdam-West en tijdens extra controles bleek er van alles mis. Ook gingen verschillende mensen op de vlucht.

Diverse motorrijders bleken geen rijbewijs te hebben. Ook hadden veel mensen geen beschermende kleding aan, wat overigens niet verplicht is maar welk zo veilig. Een van de gecontroleerde mensen probeerde op een motorscooter te vluchten voor controle op de Vierambachtsstraat. Hij dacht slim te zijn om de motor snel te parkeren en verder te gaan lopen. Als enige met een helm op de stoep viel hij wel nogal op. Na zijn aanhouding troffen agenten het kentekenbewijs en de sleutel van de motor in zijn jaszak. 

Tijdens de surveillance kregen 16 scooterrijders een bekeuring. Een van de eerste was het daar niet mee eens. Hij beledigde de motorrijder van de politie op de Gijsingstraat en sloeg te voet op de vlucht. Onder toeziend oog van het winkelende publiek op de Schiedamseweg werd hij gevloerd en aangehouden. Hij zit momenteel vast.

Uit de krant