Foto: Rotterdam Unlimited/Kinpin Photography
Foto: Rotterdam Unlimited/Kinpin Photography

Zomercarnaval wordt dit jaar vrijdagavond voorafgegaan met Lighting Parade over de Coolsingel

Algemeen 4.553 keer gelezen

Rotterdam - De straatparade van het Zomercarnaval op zaterdag 30 juli wordt dit jaar op de vrijdag ingeluid met de allereerste Lighting Parade. Deze vrolijke parade moet een schitterend lichtspektakel gaan opleveren van lichtgevende dansers op de Coolsingel.

De Lighting Parade wordt de afsluiting van het Rotterdam Unlimited-programma van vrijdagavond. Duizenden kleine lichtjes worden verwerkt in kostuums en roadpieces. Vervolgens gaat het heen en weer over de mooiste boulevard van de stad. Langs de route kunnen bezoekers met meegebrachte lichtjes, hun telefoons en glowsticks met het vrolijke feest meedoen.

De Lighting Parade is de afsluiting van de warming up die vrijdag 29 juli traditioneel voorafgaat aan het Zomercarnaval. Eerst vertrekken om 18.00 uur drie brassbands al musicerend vanaf drie verschillende punten in de stad: het Tiendplein bij Holy Smoke, kruispunt Binnenweg/Mathenesserlaan bij het Westerpaviljoen en de Binnenrotte bij de Centrale Bibliotheek. Op de route naar de Coolsingel kan iedereen aansluiten om tenslotte in een grote optocht te arriveren op de Coolsingel. Daar is het dan groot feest met verschillende soundsystems.

En de Lighting Parade dus. Prachtig uitgedoste dansers, danseressen én de toeschouwers dansen dan tot 23.00 uur over de Coolsingel. Een dag later, op zaterdag 30 juli volgt de Zomercarnaval Straatparade.

Uit de krant