Tijdens unieke themavlucht is het alsof je bij bombardement op Rotterdam bent

Rotterdam - AeroplaneCruise ontwikkelt niet eerder vertoonde themavluchten boven Rotterdam. Het eerste thema is (vanaf augustus) de Tweede Wereldoorlog. Met moderne technologieën, zoals augmented reality, zien passagiers tijdens de vlucht vanuit het vliegtuig de brandgrens van Rotterdam oplichten, en vliegen ze 'live' naast vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog tijdens de aanval op Rotterdam.

Django Boer van AeroplaneCruise: 'Het is geen gewone rondvlucht. We geven de bezoekers een echte belevenis. Voordat ze in het vliegtuig stappen wordt een deel van het verhaal al verteld met behulp van video, teksten en afbeeldingen., Bijvoorbeeld het verhaal van een ooggetuige die het bombardement van Rotterdam heeft meegemaakt'. 

Vervolgens stappen de bezoekers in het vliegtuig en zien Rotterdam en regio onder zich. Op bepaalde punten richten ze hun tablet op het raam, en op basis van GPS en compas wordt de historische informatie op het juiste moment getoond. Het verhaal wordt door middel van hologrammen, foto's of video's zichtbaar gemaakt.' 

Er worden ook andere thema's ontwikkeld, zoals Rotterdam Haven en Rotterdam Architectuur (najaar 2018). Gasten vliegen over Rotterdam en worden onderdeel van het verhaal van Rotterdam. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden