Klaar! Foto: AM & Amvest
Klaar! Foto: AM & Amvest

Nu is de nieuwe blikvanger van Rotterdam écht klaar, de Zalmhaven is opgeleverd

Algemeen 1.774 keer gelezen

Rotterdam - Vorig jaar werd al het bereiken van het hoogste punt gevierd met een spectaculaire lichtshow, maar nu is de Zalmhaven dan écht klaar. Deze week is de hoogste toren van de Benelux (215 meter) definitief opgeleverd. Alle huurappartementen zijn al geruime tijd verhuurd, de koopappartementen zijn bijna uitverkocht. Op de bovenste verdieping komt nog een restaurant met uitzicht over Rotterdam.

De Zalmhaven is al een tijdje de nieuwe blikvanger aan de Rotterdamse skyline. Maar nu is de binnenkant dan ook klaar. Het project is opgeleverd door gebiedsontwikkelaar AM en Amvest en omvat in totaal 485 woningen, commerciële voorzieningen en parkeervoorzieningen. 

De Zalmhaven bestaat uit De Zalmhaven I, een toren van 215 meter met 61 verdiepingen, geflankeerd door De Zalmhaven II en III, twee gebouwen van 70 meter hoog, gelegen in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. In totaal zijn er 485 woningen, waarvan 256 in de hoge toren. 

Het project is een ontwikkeling van Zalmhaven CV, een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest. Twee internationaal bekende Nederlandse architectenbureaus werken aan dit project. De hoge toren is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. De lagere woongebouwen zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten. De bouw was in handen van BAM Bouw en Techniek – Speciale Projecten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant