Foto: Circusstad Festival
Foto: Circusstad Festival
Filmpje

Circusvoorstelling ‘Runners’ rent met marathonlopers door de stad

Algemeen 485 keer gelezen

Rotterdam - Marathonlopers worden verzocht om volgende maand in sportkleding naar de voorstelling ‘Runners’ op het Circusstad Festival te komen. Meteen na de zondagmiddagvoorstelling (8 mei om 15.00 uur op het Schouwburgplein Rotterdam) nemen de artiesten hen mee om nog lekker een half uurtje te rennen. 

Wie de voorstelling ‘Runners’ van het Praagse Cirk La Putyka bezoekt, voelt een uur lang het adrenalinegehalte stijgen, de podiumbrede lopende band staat nooit stil. Alles beweegt. Van een tedere dans met viool tot een krankzinnige uitputtingsslag. De acrobaten geven alles. 

Lees verder onder het filmpje.


‘Runners’ zit vol metaforen over de jachtige tijd waarin we onszelf voorbij dreigen te rennen. Maar het is toch vooral genieten van deze topartiesten die de eindeloze bewegende loopband te lijf gaan met een Cyr wheel, een loopbal, ballonnen, een racefiets, acrobatische dans en rennen op de opzwepende livemuziek van Veronika Linhartová en Jakub Ruschka. 

‘Runners’ is onderdeel van het Circusstad Festival,  een vijfdaags evenement in de meivakantie (4-8 mei) grotendeels op en rond het Schouwburgplein, in de Doelen, Theater Rotterdam en het nieuwe Luxor Theater. Kijk hier voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant