(Foto: Paul Bellaart)
(Foto: Paul Bellaart)

Openingsconcert van Duncan Laurence op Rotterdam Pride en Roze Zaterdag

Algemeen 688 keer gelezen

Rotterdam - De eerste programmaonderdelen van de pride week zijn bekend. Duncan Laurence trapt met een openingsconcert de Rotterdam Pride 2022 af. Dat doet hij op Roze Zaterdag (18 juni) tijdens een gratis evenement op de Coolsingel. Daarnaast kondigt de organisatie rapduo LIONSTORM aan.

Stichting Rotterdam Pride, de organisatie achter de 2022 editie van Roze Zaterdag, is zeer blij met de toezegging van Laurence, die het Eurovisie Songfestival in 2019 won met ‘Arcade’. Bey Cil, voorzitter Rotterdam Pride: “Duncan Laurence is voor ons een gedroomde headliner, gezien zijn persoonlijke link met de stad Rotterdam én het Eurovisie Songfestival. Daarnaast heeft hij als rolmodeleen voorbeeldfunctie voor veel LHBTQIA+ jongeren én ouderen uit Rotterdam en haar aangrenzende gemeentes.”

Programma
De organisatie kondigt ook de queer hiphop act LIONSTORM aan. Dit vrouwelijke rap duo uit Amsterdam, bestaande uit Vuige Muis en Skerrie Sterre, staat bekend om haar absurdistische en provocerende queer rap met als uiteindelijke doel meer eenheid te creëren.

Roze Zaterdag vindt plaats zaterdag 18 juni, op de Coolsingel gedurende de Rotterdam Pride week. Roze Zaterdag is het oudste Queerevenement van Nederland met een activistisch karakter. Hét evenement waarin mensen de vrijheid vieren om te mogen zijn wie ze zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant