Schetsontwerp van de Hoogvlieger van Vera Nederlof zoals het gaat worden. Foto: CBK Rotterdam
Schetsontwerp van de Hoogvlieger van Vera Nederlof zoals het gaat worden. Foto: CBK Rotterdam

Hoogvlieger van Vera Nederlof laat Rotterdam Noord stralen

Algemeen 1.063 keer gelezen

Rotterdam - Op zaterdag 19 maart om 15.00 uur wordt de schildering Hoogvlieger in de sierlijst aan de gevel op de Zaagmolenstraat (hoek Benthuizerstraat) feestelijk onthuld. De Rotterdamse kunstenaar Vera Nederlof maakte in opdracht van CBK Rotterdam/BKOR een schildering van een touwtjespringende bokser, uitgevoerd samen met Anne Engelbarts.

Met haar kleurrijke werk geeft Nederlof frisse energie en wil ze “de buurt letterlijk een sprongetje opwaarts geven.” In samenwerking met de nabijgelegen boksschool Huk-Tti (Zaagmolenstraat 212) worden tijdens de opening verschillende boks- en touwtjespringdemonstraties georganiseerd. 

Rudi Lubbers, de enige Nederlandse bokser die tegen Muhammad Ali bokste, en andere gastsprekers zijn daarbij aanwezig. De muziek wordt verzorgd door DJ MF Andrade. In de boksschool zelf worden gratis boksclinics aangeboden en zijn andere werken van Nederlof te zien, waaronder het originele werk van de Hoogvlieger. Ook wordt er een gratis drankje aangeboden om samen te proosten.

Vera Nederlof (Dordrecht, 1969) studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ze was zelfstandig grafisch ontwerper, maar wilde meer vrijheid en creativiteit in haar werk leggen. Na vijfentwintig jaar ontwerpen is zij gaan tekenen. Ze begon te tekenen in de boksschool Huk-Tti in de Zaagmolenstraat, waar zij ook zelf bokst. Zij schildert veelal ‘boksers’ en ‘live-boksimpressies’ tijdens bokswedstrijden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant