Frisse kunstwerken op Ommoordse rotondes

Rotterdam - Sinds deze maand staan er op de drie rotondes van de President Rooseveltweg, midden tussen het langsrijdende verkeer, kunstwerken in primaire kleuren.

De drie kunstwerken zijn van de Ommoordse bewonersstichting De Witte Bollen, die ze begin 2018 overnam van de gemeente Rotterdam. De kunstwerken van Cor Dam stonden rond het Cymbelkruid in Ommoord. Deze Ommoordse bewoners waren het meer dan zat dat de werken niet meer werden onderhouden. Een van hen, Ruud Eering, kwam met het idee het kunstwerk op de vlakbij gelegen verkeersrotonde te plaatsen. Stichting De Witte Bollen (beheerder van Ommoordse kunstwerken in de buitenruimte) pakte dat op en combineerde het project met nog twee andere kunstwerken, zodat er nu drie in Ommoord staan.

De gemeente pakte intussen de rotondes aan, die nu voorzien zijn van een ronde glooiing en nieuwe inplant. Aannemersbedrijf A. Helsemans zorgde voor de plaatsing van de elk bijna duizend kilo zware kunstwerken. De afgelopen twee weken heeft de Rotterdamse Kunstenaar Tom Waakop Reijers de drie kunstwerken voorzien van primaire kleuren, zodat ze een vrolijke en frisse uitstraling geven. 

Meer berichten