Opening programma 'Jeugd en Veerkracht' Delfshaven

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zélf een bericht plaatsen!

De Stichting Veerkrachtige Gemeenschap nodigt je uit voor de opening van het programma “Jeugd en veerkracht” in Delfshaven.

De opening vindt plaats op vrijdag 18 mei 2018 om 10 uur, in het Huis van de Wijk Schiemond, Dempostraat 143, 3029 CL, Rotterdam.

Voor de aftrap van het project hebben we Hans de Vries, docent Geschiedenis op de Hogeschool Rotterdam, weten te strikken. Hij gaat ons een workshop geven met het onderwerp: Het gezin en de mentaliteitsverandering door de tijd in Nederland.

Het programma “Jeugd en Veerkracht” bestaat uit 7 inspirerende workshops waar onze kennis en ervaringsuitwisseling als opvoeders centraal staat Wij geloven dat iedereen een bijdrage aan de bijeenkomsten kan leveren. Vanuit eigen kennis maar vooral vanuit onze levenservaringen.

Tijdens elke bijeenkomst komen verschillende opvoedingskwesties aanbod:

1) Hoe kunnen wij een veilige hechting met onze kinderen ontwikkelen en daardoor sterker maken om met moeilijke ervaringen om te gaan.

2) Hoe kunnen wij communiceren met onze kinderen en hun opvoeden met de bevordering en intentie van een geweldloze communicatie.

3) Hoe kunnen wij onze kinderen emotioneel gezond laten ontwikkelen?

4) Hoe kunnen wij de veerkracht door verschillende jeugd perioden van onze kinderen stimuleren?

De doelgroep van het programma zijn opvoeders zoals u, ouders, leerkrachten, vrijwilligers en hulpverleners uit Delfshaven.

Na de workshop gaan we samen lunchen en kun je met andere deelnemers gedachtes en ervaringen uitwisselen.

In verband met de lunch, meld je aan via veerkrachtigegemeenschap@gmail.com

Wil je meer over onze stichting weten? Kijk naar onze website www.veerkrachtig.org

Wij zien je graag voor de opening op 18 mei om 10.00 uur!

Stichting Veerkrachtige Gemeenschap

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden