Team Neptunus NL
Team Neptunus NL (Foto: Neptunus)

Neptunus jeugd (U16) gaat in Praag voor Europese titel honkbal

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zélf een bericht plaatsen!

Komende week neemt onder de vlag van Team Neptunus NL een groep van 17 jeugd-honkballers deel aan het Europees Kampioenschap Pony League Baseball in Praag (Tsjechie).

Team Neptunus NL, met spelers in de leefdtijd van 14-16 jaar, is voor dit toernooi onder andere samengesteld uit talentvolle jeugdhonkballers van Neptunus Rotterdam. In Tsjechie zullen zij de strijd aanbinden met maar liefst 20 andere teams afkomstig uit Rusland, Spanje, Frankrijk, Duitsland. De winnaar van dit Europese kampioenschap zal later dit jaar afreizen naar de Verenigde Staten voor deelname aan het Wereldkampioenschap Pony League Baseball.

Inmiddels heeft Team Neptunus NL diverse keren samen getraind en in de afgelopen week met goed resultaat enkele oefenwedstrijden gespeeld.

Ondanks de korte voorbereiding zijn we erin geslaagd een uniek team neer te zetten. Zowel aanvallend- als verdedigend hebben we een mooie balans gevonden; aldus hoofdcoach Shurty Tremus. Tremus, zelf voormalig hoofdklasser en speler van het Nederlands Team kenmerkt dit team verder als ambitieus en leergierig. “Verdedigend staat dit team gewoon goed, en aan slag beschikken we over enkele powerhitters. Dus ja, Ik ben heel positief over een hoge eindklassering”. Bovendien, Neptunus heeft veel talentvolle jeugd in huis. Met dit soort toernooien geven wij deze spelers een kans internationale ervaring op te doen met het spelen van wedstrijden op hoog niveau. Dat is niet alleen goed voor de persoonlijke ontwikkeling van deze spelers, maar op termijn ook heel goed voor een hoofdklasseclub als Neptunus; aldus Tremus.

Meer berichten