Foto: Jan van der Ploeg
Foto: Jan van der Ploeg
Filmpje

De Maastunnel wordt maandag 80 jaar en trakteert!

Algemeen 754 keer gelezen

Rotterdam - De Maastunnel: is maandag 14 februari jarig! Onze favoriete tunnel wordt 80 jaar. En dus wordt er getrakteerd! Alle voetgangers en fietsers worden getrakteerd op een lekkere kop koffie of thee. 

’s Morgens staat bij de ingang aan zuidzijde tussen 7.30 tot 10.00 uur een barista. Op deze manier wil de gemeente Rotterdam op een gepaste manier stilstaan bij het 80-jarig bestaan van de Maastunnel.

Er is ook ander goed nieuws. De Maastunnel heeft de NRP Gulden Feniks Prijs gewonnen in de categorie renovatie. Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste renovatie- en transformatieprojecten in Nederland. Ondanks dat het werk nog niet afgerond is, heeft de Maastunnel toch de prijs toegekend gekregen. De jury oordeelde: ‘Een excellente restauratie met een bijna nostalgisch beeld, terwijl tegelijkertijd een vernieuwende renovatie is gerealiseerd.’

Fietsers en voetgangers die gebruik maken van de roltrappen kunnen vanaf 1 maart weer historische foto’s  bekijken. De foto’s blijven hier vier maanden hangen.

Filmpje achter de schermen:


Uit de krant

Uit de krant