Foto: Sophie de Vos

Zaterdag is er weer een Gallery Crawl in het Oude Noorden!

Rotterdam - Op 21 april 2018 vindt een nieuwe Gallery Crawl plaats in de Rotterdamse wijk het Oude Noorden. Tijdens het evenement kunnen bewoners en bezoekers van de wijk met plattegrond een kant een klare route lopen langs verschillende culturele locaties.

Uiteenlopende kunstinitiatieven openen deze dag hun deuren met een uitgebreid programma. Zo presenteert Studio de Bakkerij onder andere een artist talk door Sander Bokkinga over zijn architectonische ‘Space Dream’ en een performance door Mikki Sundhunata. Nieuw kunstenaarsinitiatief ‘An Artic Circle’ biedt het publiek een voorproefje van hun komend programma rondom leegstaande panden aan de Noorderboulevard. Ook bij alternatieve kunstruimte G126 kan het publiek performances bezoeken en opent Elfie Tromp een nieuwe tentoonstelling. De dag eindigt met een borrel in de nieuwe expositieruimte van Assembled by Root aan het Zwaanshals.

Met de Gallery Crawl richten de initiatiefnemers zich op het creëren van meer bekendheid van het cultureel aanbod van het Oude Noorden. De Gallery Crawl is een toegankelijke manier om veel lokale initiatieven in één dag te leren kennen. Per evenement verandert de route en het programma, zodat bezoekers zich steeds kunnen laten verassen door de veelzijdigheid die de wijk hen te bieden heeft.

De route wordt sinds 2016 twee keer per jaar georganiseerd, in samenwerking tussen de deelnemende locaties. Sinds 2018 bestaat er daarnaast een vaste route die op ieder gewenst moment kan worden gelopen. Een flyer met plattegrond is te vinden bij verschillende toeristische en culturele locaties in de stad.

Meer informatie over de Gallery Crawl, het gehele programma en de route van 21 april is te vinden via de website www.gallerycrawl.nl of via de facebookpagina van het initiatief.

Meer berichten