Rotterdamse iconen, zoals de Markthal (fraai vastgelegd door Midi010Fotografie) worden in het buitenland onophoudelijk aangeprezen.
Rotterdamse iconen, zoals de Markthal (fraai vastgelegd door Midi010Fotografie) worden in het buitenland onophoudelijk aangeprezen. (Foto: Midi010Fotografie)

Buitenlandse lofzang op Rotterdam gaat maar door

Rotterdam - Het houdt maar niet op, die lofzang in het buitenland op Rotterdam. Schreef onlangs The Guardian nog enthousiast over onze stad, dit keer komt de Engelse afdeling van de Metro worden te kort om 010 aan te prijzen.


Journalist Richard Mellor noemt Rotterdam een stad met veel geheimen en een plek waar je in tegenstelling tot Amsterdam (en z'n leuke, ouderwetse grachten) voor meer verrassingen komt te staan. 'Dat maakt de tweede stad van Holland gecompliceerder en ook verleidelijker', concludeert Mellor alvorens bekende Rotterdamse iconen als Koolhaas, Markthal, Centraal Station, Schieblock nader te benoemen en de hemel in te prijzen. 

Mellor beschrijft Rotterdam als een stad met een gebruiksaanwijzing, een stad die misleidend kan zijn. Dat blijkt onder meer uit zijn bezoek aan Katendrecht: een schiereiland waar vroeger rauwe zeelui hun vertier kwamen zoeken en nu op eerste gezicht niet heel uitnodigend is. 'But I'm wise to Rotterdam's tricks by now'. Waarna een lofzang volgt op het gastronomische aanbod dat achter de 'peeling warehouses' schuil gaat.

Het hele artikel lees je via deze link

Meer berichten