Bij Atelier JAN maken ze kleding en accessoires met als basis T-shirts met Afrikaanse symbolen en prints. Foto: MakingBeauty@AtelierJAN
Bij Atelier JAN maken ze kleding en accessoires met als basis T-shirts met Afrikaanse symbolen en prints. Foto: MakingBeauty@AtelierJAN

Stichting JAN zoekt jonge ambitieuze meiden die eigen bedrijf willen starten

Algemeen 667 keer gelezen

Rotterdam - Altijd al gedroomd van je eigen bedrijf, kledinglijn of verzorgingsproducten? Vanaf zaterdag 5 februari gaat het bijzondere project MakingBeauty@AtelierJAN starten in Wijkie, Asserweg 399, Rotterdam-Schiebroek.

Project MakingBeauty@AtelierJAN geeft een groep meiden (vanaf 12 jaar) uit Schiebroek de unieke kans om een eigen bedrijf te starten met hulp en coaching van ondernemers en Stichting JAN. Een bedrijf waarbij ze eigen verzorgingsproducten of kledinglijn bedenken, ontwerpen en verkopen. Waarbij ze alles leren wat er bij een eigen bedrijf komt kijken, van het product ontwikkelen en produceren, de marketing, de verkoop en de financiën. 

Het project is een initiatief van Stichting JAN en een unieke samenwerking met ondernemers uit Rotterdam. Bij Making Beauty gaan deelnemers samen met Daphne Baloe, oprichter van Daffie be Proud, aan de slag met het bedenken, ontwerpen en maken van hun eigen verzorgingsproducten. Daphne is een vernieuwer in het bedenken en maken van natuurlijke producten voor haar. Ook maakt zij diverse producten voor de verzorging van je lichaam. Daffie is een bijnaam en Be Proud staat voor trots zijn op jezelf, op hoe je eruit ziet en wie je bent.  De komende jaren gaat Daphne haar kennis en ervaring delen met meiden.

Afrikaanse symbolen
Bij Atelier JAN maken ze kleding en accessoires met als basis T-shirts met Afrikaanse symbolen en prints. Ze leren met ingewikkelde patronen hun eigen kledinglijn te ontwerpen. Er worden diverse workshops gegeven door mensen uit het modevak en het bedrijfsleven over bijvoorbeeld hoe het is om zakenvrouw te zijn, hoe je een bedrijf kan leiden en hoe je jouw merk in de markt zet.

Met hulp van subsidie van Citylab 010 Citylab 010 heeft Stichting JAN door een subsidie de mogelijkheid gegeven dit project uit te voeren. Volgens de jury: “Projectplan is van goede kwaliteit en vernieuwend. Daarnaast scoort het plan voldoende punten op het onderdeel maatschappelijke bijdrage. De jury gunt het deze doelgroep, de meiden in Schiebroek kunnen het programma goed gebruiken.”

Stichting JAN is opgericht om de jeugd van Schiebroek Zuid een fijne plek te geven waar ze kunnen spelen te groeien. De kinderen en de wijk gaan in je hart zitten. Er gebeuren veel negatieve dingen in de wijk en daarom is het belangrijk om naar de mooie kanten van de wijk te kijken. “We willen de kinderen meegeven dat je niet de omgeving bent waarin je opgroeit. We vinden het belangrijk dat de jeugd meekrijgt dat ze ambitie mogen hebben en deze ook mogen uiten en nastreven, ook al zeggen anderen dat het niet haalbaar is.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant