Verdriet omzetten in iets positiefs.
Verdriet omzetten in iets positiefs.

Studenten komen in actie na dood van klasgenoot

Algemeen 3.102 keer gelezen

Rotterdam - De schok was groot bij de klasgenoten van Kariem toen ze in oktober hoorden dat de negentienjarige jongen een einde aan zijn leven had gemaakt. Nu proberen de studenten van Zadkine Sportmarketing hun verdriet om te zetten in iets positiefs en zamelen ze geld in voor hulp aan jongeren met psychische klachten. 

“Nog vaker dan we al deden, letten we nu op elkaar. We spreken af om samen voetbal op tv te kijken, hebben een groepsapp of praten op snapchat met elkaar”, vertelt Peer van den Heuvel. “Veel jongeren hebben het moeilijk sinds de coronapandemie. Steeds weer wordt alles op slot gegooid. En het valt niet mee om de focus te bewaren als je de hele dag thuis zit. Omdat ook de druk op de hulpverlening toeneemt, willen we nu iets doen.” 

Peer en zijn klasgenoten kenden Kariem sinds het begin van de opleiding, anderhalf jaar geleden. “Op school zijn we een hechte groep. We hadden in september een fijne week met z’n allen bij de Formule 1 in Zandvoort waar we gewerkt hebben. Het bericht van het overlijden van Kariem kwam dan ook onverwacht.”

Lees verder onder de foto.

De studenten kwamen na het verschrikkelijke nieuws meteen samen, zaten een dag later in een kring om met een docent over de gebeurtenis te praten. Nu proberen ze van het verdriet iets positiefs over te houden door geld in te zamelen voor MIND, een stichting die jongeren in psychische nood probeert bij te staan. “De inzameling staat pas net online en we zitten al bijna aan het streefbedrag van 10.000 euro. Dus dat bedrag gaan we ophogen. Hoe meer geld, hoe beter. In april gaan we met 100 mensen de kwart marathon lopen tijdens de NN Marathon Rotterdam, met studenten en docenten van Zadkine en familie en vrienden van Kariem. En op 23 februari voetballen we op Sportcomplex Olympia tegen Creators FC, een team van influencers dat wedstrijden voor het goede doel speelt. 

Je kunt de Zadkine Young Minds vinden: Zadkine Young Minds (doemeemetmind.nl)

Uit de krant