Deelfietsen én een pendelbusje. Foto: Winkeliersvereniging Schiedamseweg
Deelfietsen én een pendelbusje. Foto: Winkeliersvereniging Schiedamseweg

Gratis busjes ingezet bij gesloten Lage Erfbrug

Algemeen 299 keer gelezen

Rotterdam - Sinds vorige week is de Lage Erfburg tussen Nieuwe Binnenweg en Schiedamseweg dicht. En dat blijft nog wel even zo. Mensen die nu tussen Centrum en Historisch Delfshaven reizen, kunnen met een deelfiets over de Pieter de Hoochbrug bij Coolhaven of de Mathenesserbrug bij Spangen. Wie slecht ter been is, kan sinds gisteren ook gratis gebruik maken van een pendelbusje.

De Lage Erfbrug tussen Nieuwe Binnenweg en Schiedamseweg is woensdag 19 januari per direct gesloten voor al het verkeer. Er zijn constructiefouten in de brug ontdekt. De brug blijft in ieder geval tot 14 februari dicht. De druk gebruikte verbindingsroute tussen Centrum en Historisch Delfshaven is dicht voor iedereen: tram, automobilisten, fietsers en voetgangers. 

De gemeente heeft vorige week al gratis deelfietsen beschikbaar gesteld om daarmee via de andere bruggen naar de overkant te kunnen. Omdat dit voor veel mensen geen optie is hebben Winkeliersvereniging Schiedamseweg en BIZ Nieuwe Binnenweg Delfshaven een brandbrief naar het college gestuurd om snel met een oplossing te komen. En daar is naar geluisterd. Sinds gisteren rijden er ook elke dag van 08.00 tot 17.30 uur gratis pendelbusjes.

Uit de krant