Chauffeur Hans Brabers rijdt rondjes over het Noordereiland. Foto: Annette de Bus
Chauffeur Hans Brabers rijdt rondjes over het Noordereiland. Foto: Annette de Bus

Bewoners Noordereiland vinden karretje in plaats van bus ‘onveilig en ontoereikend’

Algemeen 295 keer gelezen

Rotterdam - De bewoners van het Noordereiland zijn niet te spreken over het karretje dat minder mobiele mensen sinds deze maand naar de bushalte brengt. ‘Onveilig en ontoereikend’, vindt de wijkraad Noordereiland de e-shuttles die dagelijks hun ronde doen over het eiland, sinds het opheffen van bus 47.

De wijkraad heeft inmiddels een brandbrief naar wethouder Judith Bokhove gestuurd om aan te geven dat het Noordereiland  de shuttles geen goede oplossing vindt voor de vervoersproblemen van bewoners op het eiland. ‘Voldoet dit kleine karretje wel aan de veiligheidseisen’, vragen wijkraadleden zich af. ‘De shuttle lijkt niet geschikt om zich in het drukke verkeer te mengen en is bij slechte weersomstandigheden ook slecht zichtbaar. Nog los daarvan is het karretje te krap en zitten passagiers dicht opeengepakt, wat niet conform de corona-voorschriften is.’

Sinds 10 januari rijdt bus 47 niet meer dagelijks zijn rondje over het Noordeiland naar de Blaak en terug. De RET heeft vanaf 2022 een aantal onrendabele bus- en tramlijnen opgeheven, ook buslijn 47. Het aantal passagiers was te laag. Vooral de oudere bewoners van het Noordereiland zijn hier fel op tegen en lieten dat 21 december al weten door de bus uit protest bij de eindhalte een tijdje op te houden.

‘De bewoners die slecht ter been zijn verdienen een betere verbinding naar bushaltes waar ze kunnen overstappen op een bus richting stad of Rotterdam-Zuid’, schrijft de wijkraad nu in een brief aan de het stadhuis. De wijkraad doet een dringend beroep op de wethouder om de shuttledienst per direct te vervangen door kwalitatief en veiliger vervoer. Ze wijzen onder meer naar een minibus, zoals bus 611 in Hoek van Holland.

Lees meer op de website van het Noordereiland.

Uit de krant