Afbeelding

Vrijwel alles tot 22.00 uur open: ‘We doen iets heel spannends’

Algemeen 133 keer gelezen

Rotterdam - Onze stad gaat vanaf morgen weer een heel stuk verder open. De cafés en restaurants mogen weer gasten ontvangen, tot 22.00 uur. Ook theaters, bioscopen en concertzalen mogen weer aan de slag, net als de dierentuin en de sportcompetities. Op veel plekken moet je wel je coronapas laten zien, krijg je een vaste zitplek én geldt een maximum aantal bezoekers.

Voetbalstadions mogen ook weer publiek ontvangen, een derde van de capaciteit en geplaceerd. Supermarkten kunnen ook open tot 22.00 uur. De nachthoreca blijft gesloten, het thuiswerkadvies blijft van kracht.

Evenementen kunnen ook weer doorgaan, maar wel onder voorwaarden. Binnen met een maximum van 1250 bezoekers, buiten met een derde van de capaciteit. Voor poppodia en festival- en evenementorganisatoren blijft het dus moeilijk om op deze manier op een bedrijfseconomisch gezonde manier artiesten te presenteren aan het publiek.

‘We doen iets heel spannends’, benadrukte premier Rutte. Want de verwachting is dat de ziekenhuizen het komende weken drukker gaan krijgen. Over drie weken volgt een evaluatie. Komende weken moet duidelijk worden of deze stap een tussenstap op weg naar meer is, of dat er juist toch weer nieuwe beperkingennodig zijn.

Premier Mark Rutte en minister Ernst Kuipers maakten de nieuwe coronamaatregelen vanavond bekend. De regering besloot tot de versoepelingen omdat de omikronvariant van het coronavirus veel minder mensen echt ziek maakt dan het virus tot nu toe deed. De ziekenhuizen en IC’s hebben het een stuk minder druk dan voorheen. Wel zijn er op dit moment bizar veel mensen besmet met het virus, meer dat ooit. Het RIVM heeft deze week 366.120 positieve coronatests geregistreerd, ruim 1 op de 50 Nederlanders testte deze week positief.

Uit de krant