Liemarvin Bonevacia (links) troefde onder meer Ramsey Angela af. Archieffoto: André Weening/Orange Pictures
Liemarvin Bonevacia (links) troefde onder meer Ramsey Angela af. Archieffoto: André Weening/Orange Pictures

Dit zijn de beste sporters van Rotterdam

Algemeen 74 keer gelezen

Rotterdam - Vandaag (dinsdag 25 januari) zijn de winnaars bekendgemaakt van de Sport Awards Rotterdam 2021. Tijdens een speciale uitzending van Rijnmond Sport werden awards uitgereikt in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Sportploeg, Sportcoach, Sportaanbieder, Sportvrijwilliger en Meer dan Sport.

Sportvrouw van het jaar werd veldrijdster Lucinda Brand, sportman werd sprinter Liemarvin Bonevacia en sportploeg van 2021 is Rotterdam Atletiek geworden. Karateka Ricardo Franken is het grootste talent van onze stad, beste coach werd Mark van der Ham (judo). Verder waren er awards voor vrijwilliger Arie Slob van Skydive Rotterdam, zwemclub Blue Marlins en voor Free to Move dat de ‘Meer dan Sport’-award kreeg.

De Awards-uitreiking werd georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport en Sportbedrijf Rotterdam. Per categorie waren er drie genomineerden. Via de website www.sportawardsrotterdam.nl heeft het publiek kunnen stemmen. De uitslag van de publieksjury telde voor 50 procent mee. De andere 50 procent werd bepaald door een vierkoppige vakjury.
Uit de krant