Foto: Feyenoord.nl
Foto: Feyenoord.nl

Clubicoon Wim Jansen van Feyenoord op 75-jarige leeftijd overleden

Algemeen 89 keer gelezen

Vorig jaar werd duidelijk dat de legendarische voetballer aan dementie leed. Feyenoord meldt: ‘Hoewel het intense verdriet uiteraard overheerst, is de familie van Jansen tegelijkertijd opgelucht dat hem een lange lijdensweg bespaard is gebleven. De familie vindt het fijn dat hun Wim tot het laatste moment de regie in eigen hand heeft kunnen houden, zo hebben zij de club laten weten. Feyenoord wenst de familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.’

Rotterdam - Clubicoon Wim Jansen van Feyenoord is overleden, dat heeft de club zojuist bekendgemaakt. Jansen is één van de grootste voetballers die ooit voor Feyenoord heeft gespeeld. Hij overleed dinsdag op 75-jarige leeftijd.

Wim Jansen won met Feyenoord in 1970 de Europacup I en de wereldbeker. In 1974 werd dat gevolgd door de UEFA Cup. Hij speelde 476 officiële wedstrijden voor de club en maakte daarin 39 treffers. Jansen speelde ook 65 interlands, waaronder de WK-finales van 1974 en 1978. De afgelopen tien jaar was Jansen een vertrouwd gezicht op Varkenoord. Als adviseur van de jeugdtrainers, het liefst op de achtergrond.

De uitvaart van Wim Jansen vindt plaats op zaterdag 29 januari. Ook voor supporters is hierbij de gelegenheid om hun medeleven te tonen. Meer informatie hierover volgt later deze week. Er is inmiddels een condoleanceregister voor Wim Jansen geopend. 

Uit de krant