In totaal zijn er in Rotterdam nu tien excellente scholen.
In totaal zijn er in Rotterdam nu tien excellente scholen.

Rotterdam heeft er vier excellente scholen bij, in totaal zijn het er nu tien

Algemeen 297 keer gelezen

Rotterdam - Vier scholen in het basisonderwijs, het voorgezet onderwijs en het speciaal voortgezet onderwijs ontvingen gisteren het predicaat Excellente School 2022 van de Inspectie van het Onderwijs. Rotterdam heeft daarmee nu tien excellente scholen. Een excellente school is een school die uitblinkt, omdat het onderwijsaanbod inspirerend of innovatief is.

De trotse scholen die een predicaat hebben ontvangen, zijn basisscholen de Globetrotter Katendrecht en de Stelberg, de middelbare scholen Penta CSG Hoogvliet en Visio Onderwijs Rotterdam (speciaal onderwijs). De predicaten zijn bedoeld om de ambities van de scholen verder te stimuleren en te bevorderen dat ze hun kennis delen met andere scholen en zo leren van elkaar.

Scholen die in aanmerking willen komen voor het predicaat Excellente School melden zichzelf aan bij de Inspectie. Dat kan niet zomaar. Alleen scholen die onderwijs van goede kwaliteit bieden (waardering Goed door inspectie), komen in aanmerking. Een onafhankelijke jury beoordeelt vervolgens of een school het predicaat verdient. Het predicaat is drie jaar geldig.

In totaal zijn er in Rotterdam nu tien excellente scholen: De Nicolaasschool, Het Spectrum, De Driemaster, Globetrotter Katendrecht, De Stelberg. Melanchton Kralingen, Penta CSG Hoogvliet, CVO Accent praktijkonderwijs Delfshaven, Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet en Visio Onderwijs Rotterdam.


Uit de krant