‘We zijn super trots op onze school!’ Afdelingsleiders mevrouw D. van Dijk, de heer R. van der Stel en mevrouw I. Blok (v.l.n.r.). Foto: pr
‘We zijn super trots op onze school!’ Afdelingsleiders mevrouw D. van Dijk, de heer R. van der Stel en mevrouw I. Blok (v.l.n.r.). Foto: pr

Penta Hoogvliet is nu helemaal een Excellente School

Algemeen 88 keer gelezen

Rotterdam - Op maandag 24 januari heeft Penta Hoogvliet het predicaat ‘Excellente School’ ontvangen voor zowel basis- als kader en G/T-afdeling als voor de mavo. In de ochtend heeft de school per koerier de excellente koffer ontvangen. Vervolgens heeft Paul Zevenbergen, juryvoorzitter excellente scholen, om 11.00 uur het predicaat via Teams aan de school uitgereikt.

In november 2021 heeft Penta Hoogvliet een bezoek gehad van de jury. Deze heeft toen met leerlingen, ouders, docenten en de schoolleiding gesproken. Ook zijn er verschillende lessen en afdelingen bezocht.

Penta Hoogvliet heeft een lovend juryrapport ontvangen. De jury schreef onder andere: “De school wil graag ‘de beste mavo (en school) vóór de regio’ zijn en verwezenlijkt dit door aanvullende vaardigheden op de reguliere diploma-eisen aan de leerlingen mee te geven.”

“We zijn bijzonder trots op dit behaalde resultaat. Naast verlenging van het predicaat Excellente School voor basis/kader is nu ook onze mavo-afdeling excellent”, aldus Sebastiaan van Hofwegen, algemeen directeur Penta Hoogvliet. “Dit mooie resultaat is gevierd met al onze leerlingen, zij hebben om klokslag 12.00 uur een tompouce gekregen.”

Uit de krant