Artist impression gemeente Rotterdam.
Artist impression gemeente Rotterdam.

Vanaf 2025 verandert een deel van de Maashaven in het Nelson Mandelapark en dat ziet er zó uit

Algemeen 1.055 keer gelezen

Rotterdam - De plannen voor een nieuw park in de Maashaven zijn klaar. De naam? Het Nelson Mandelapark. De gemeente heeft op 18 januari het masterplan Maashaven vastgesteld. De binnenhaven op Zuid wordt dit jaar al gedeeltelijk gedempt.

Grote bomen, grasvelden en twee hoge heuvels met uitzicht over de Maashaven vormen het hart van het park. Aan de oostzijde komt een boulevard en aan de westzijde zie je de schepen varen. Voor de Maassilo komt een plein voor evenementen. En het goed bereikbare Nelson Mandelapark zelf nodigt uit tot sport en spel. 

In het masterplan Maashaven staan de uitgangspunten voor de verdere ontwikkeling van het park. Mede op basis van de inbreng van inwoners, ondernemers, kinderen en jongeren, binnenvaartschippers en betrokken organisaties is gekozen voor een groot park dat veel groen en recreatiemogelijkheden aan Rotterdam-Zuid toevoegt. Het park wordt maar liefst zeven hectare groot. Er komen mogelijkheden om te wandelen en hard te lopen en samen met omwonenden wordt invulling gegeven aan zogeheten urban sports, zoals bootcamp, skateboarden, voetbal en basketbal.

Lees verder onder de foto.

Op het plein voor de monumentale Maassilo komt ruimte voor spel en kleine en grote evenementen. Tegelijkertijd moeten de ligplaatsen voor de binnenvaart en het karakter van de haven behouden blijven. Vanaf het nieuwe Park Paviljoen is straks zicht over de Maashaven en de scheepvaart. Aan de westzijde komt een vlonderpad over een getijdezone, waar je het stijgen en dalen van het water ervaart/

De gemeente werkt het masterplan de komende tijd verder uit, onder meer in een inrichtingsplan. Daarvoor vraagt de gemeente in verschillende (online) activiteiten in februari en maart welke wensen er nog meer zijn voor de inrichting van het park. Dit jaar wordt gestart met het baggeren en dempen van een deel van de Maashaven. Naar verwachting kan de inrichting van het park in 2025 beginnen.

Uit de krant