John Buijsman. Foto: Toneelgroep Jan Vos
John Buijsman. Foto: Toneelgroep Jan Vos

Voorstelling in Luxor Theater over de opkomst van Pim Fortuyn

Algemeen 527 keer gelezen

Rotterdam - Vandaag (donderdag 20 januari) is het precies twintig jaar geleden dat Pim Fortuyn werd gepresenteerd als lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam. Binnenkort is in het oude Luxor Theater de voorstelling FORTUYN te zien over de turbulente verkiezingsstrijd die het begin van een nieuw tijdperk in zou luiden.

Toneelgroep Jan Vos presenteert in samenwerking met Luxor de voorstelling FORTUYN: een vlijmscherpe komedie over een politieke opstand aan de Maas. In het stuk wordt ingezoomd op één van de roerigste periodes uit de Nederlandse geschiedenis waarin de invloed van Fortuyn op Rotterdammers centraal staat. Vanaf 12 maart is de toneelvoorstelling drie weken exclusief te zien in het oude Luxor Theater.     

Onder andere John Buijsman speelt een rol in dit Rotterdamse stuk, waarin je de impact ervaart die Pim Fortuyn had op het politieke speelveld en de mensen om hem heen. In de voorstelling volg je een aantal Leefbaar Rotterdam-leden van het eerste uur die overrompeld worden door hun eigen succes. En je ziet hoe hun opponenten alle zeilen moeten bijzetten om zich teweer te stellen tegen dit nieuwe geluid.  

De voorstelling is exclusief te zien in het oude Luxor Theater. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.luxortheater.nl.  

Uit de krant