De politie onderzoekt nog om wat voor drugs het gaat. Foto: Politie Rotterdam
De politie onderzoekt nog om wat voor drugs het gaat. Foto: Politie Rotterdam

Honderdduizenden euro’s, tientallen kilo’s drugs en twee vuurwapens in woning

Algemeen 599 keer gelezen

Rotterdam - In een woning aan de Riederstraat in Hillesluis zijn donderdag 13 januari 2 vuurwapens, 340.000 euro cash en ruim 80 kilo vermoedelijk harddrugs gevonden. Het gaat waarschijnlijk om een versnijdingspand.

Nadat de tip binnen kwam bij het Team Criminele Inlichtingen zijn agenten naar de woning gegaan voor een controle. Een man die de woning verliet met een grote boodschappentas werd gecontroleerd. De tas bleek vol geld te zitten. Na telling bleek het om 340.000 euro te gaan.

Daarna heeft ook een controle van de woning zelf plaatsgevonden. Daar lagen diverse stoffen die er uit zagen als cocaïne, heroïne, XTC en MDMA. De stoffen worden nog getest om vast te stellen of het inderdaad om deze harddrugs gaat. Ook lagen er twee vuurwapens in de woning en was er een ruimte die vermoedelijk werd gebruikt als versnijdingsruimte. 

In totaal zijn zeven personen aangehouden. Het gaat om één vrouw, een 33-jarige vrouw uit Rotterdam, en zes mannen variërend tussen de 22 en 38 jaar. Zij komen ofwel uit Rotterdam of hebben geen bekende woon- of verblijfplaats.

Uit de krant