Metro Kralingse Zoom. Foto: Rick Keus
Metro Kralingse Zoom. Foto: Rick Keus

Vanaf maandag minder metro’s in Rotterdam door hoge aantal zieken

Algemeen 346 keer gelezen

Rotterdam - De RET gaat vanaf maandag noodgedwongen flink minder metro's laten rijden door Rotterdam. Er zitten zóveel mensen thuis met een coronabesmetting (of in quarantaine) dat er geen personeel meer is om de dienstregeling op peil te houden. Bus en tram blijven vooralsnog wel gewoon rijden als gepland.

Directeur Maurice Unck laat op de site van de RET weten: “We balen ervan, want als bedrijf willen we er zijn voor onze reizigers. Tegelijkertijd is het met het huidige verzuim op de afdeling metro simpelweg niet meer mogelijk om de diensten rond te krijgen. Daarmee zouden we te veel vragen van degenen die nog wel werken. Met de huidige reizigersaantallen is afschalen verantwoord als het gaat om drukte in de voertuigen.”

Vanaf maandag 24 januari rijdt rond Nesselande, Binnenhof en richting Den Haag nog slechts elke 15 minuten een metro in plaats van elke 10 minuten. Tussen Hoek van Holland Haven en Steendijkpolder is dat elke 30 minuten in plaats van elke 20 minuten. Tussen Schiedam Centrum en Capelsebrug rijdt de metro elke 5 minuten in plaats van elke 3 à 4 minuten. Tussen Slinge en Rotterdam Centraal elke 5 minuten in plaats van elke 3 à 4 minuten. Op lijn D rijden tussen De Akkers en Rotterdam Centraal spitsritten en op lijn E worden op de drukste momenten enkele spitsritten ingezet om voldoende capaciteit te bieden. 

De RET weet nog niet hoe lang deze situatie gaat duren en wenst iedereen die thuis zit veel beterschap. Als de situatie weer normaliseert heeft het bedrijf ongeveer een week nodig om de normale dienstregeling te hervatten. De maatregelen zijn genomen in overleg met opdrachtgever MRDH.

Kijk voor de dienstregeling op ret.nl.

Uit de krant