Links wethouder Arjan van Gils met de verklaring van Dordrecht. Foto: Jan van der Ploeg
Links wethouder Arjan van Gils met de verklaring van Dordrecht. Foto: Jan van der Ploeg

Gemeente Rotterdam belooft transgenders steun op de werkvloer en tijdens transitieperiode

Algemeen 179 keer gelezen

Rotterdam - Op woensdag 19 januari ondertekende wethouder Arjan van Gils namens de gemeente Rotterdam de Verklaring van Dordrecht. Hiermee verklaart de gemeente dat ze transgender medewerkers op zoveel mogelijk manieren te ondersteunen, ook bijvoorbeeld tijdens een transitieperiode. 

Wethouder Arjan Van Gils (Organisatie): “Iedereen heeft het recht op een veilige werkomgeving waar je jezelf kunt zijn en waar geen plek is voor discriminatie. Het gaat hierbij om alle vormen van diversiteit: leeftijd, achtergrond, persoonlijke kenmerken, opleiding, introvert/extravert en zeker ook gender. Met deze ondertekening onderstrepen we dit recht. En nemen we als gemeente de verantwoordelijkheid om toegankelijk te zijn voor al onze medewerkers. Ik ben blij met deze een mooie stap richting een inclusieve en diverse gemeente!”

Transgender personen zijn mensen wiens genderidentiteit of expressie niet overeenkomt met hun geslacht. De gemeente belooft deze werknemers steun te bieden tijdens een transitieperiode. Een transitie is het geheel of gedeeltelijk veranderen van geslacht. Steun van een werkgever is hierbij erg belangrijk, omdat een transitie zowel medisch als psychisch veel impact heeft. De gemeente tekent in totaal voor tien punten waar het belooft zich hard voor te maken. De tien punten dienen als handvatten voor het creëren en in stand houden van een transgendervriendelijke werkvloer. 

Uit de krant