Foto: Recreatieschap Rottemeren
Foto: Recreatieschap Rottemeren

‘Overlast moutainbikers recreatiegebied Rottemeren is een doorn in het oog van velen’

Algemeen 485 keer gelezen

Regio - Handhavers van Recreatieschap Rottemeren en de gemeente Lansingerland houden op zondag 23 januari een handhavingsactie vanwege de huidige overlast van mountainbikers in diverse recreatiegebieden van de Rottemeren en de toenemende meldingen daarover. De handhavingsactie focust op de Eendragtspolder en Zevenhuizerplas in de gemeente Zuidplas en het Hoge Bergse Bos en Lage Bergse Bos in de gemeente Lansingerland.

Het recreatiegebied Rottemeren is zowel een walhalla voor allerlei soorten sporters als voor natuurliefhebbers en recreanten uit de wijde omgeving. De huidige overlast van moutainbikers is echter een doorn in het oog van velen. De meest voorkomende vormen van overlast door mountainbikers zijn het creëren van schade aan terreinen, overlast aan wandelaars en voetgangers, overlast aan ruiters die op het ruiterpad met mountainbikers worden geconfronteerd, het veroorzaken van onveilige en/of gevaarlijke situaties, verstoring van de omliggende flora en fauna en verbale agressie gericht tegen omstanders.

Onder meer de politie eenheid Den Haag, de politie eenheid Rotterdam, de gemeente Lansingerland, de gemeente Zuidplas en de boa’s van andere beheereenheden van Staatsbosbeheer staan de handhavers van het team Rottemeren/Bentwoud zondag bij tijdens de handhavingsactie.

Uit de krant