Foto: MS Fotografie
Foto: MS Fotografie
Herinneringen

Veel Rotterdammers denken nog steeds met weemoed terug aan Tropicana

Algemeen 672 keer gelezen

Rotterdam - ‘Wie heeft hier in het verleden ook nog gezwommen?’, vroeg fotograaf Marc van der Stelt van MS Fotografie gisteren bij een foto van het voormalige Tropicana op Twitter. Het leverde een stortvloed aan nostalgische reacties over het legendarische zwembad aan de Nieuwe Maas op.

Nu is het vroegere zwemparadijs aan de Maasboulevard een verzamelplek voor knappe koppen die aan een circulaire toekomst werken. Bijna veertig ondernemers werken in BlueCity aan het Rotterdam van morgen en overmorgen. Maar veel Rotterdammers denken nog steeds met weemoed terug aan Tropicana. Aan feestjes, zwemmen en patat. Een greep uit de reactie:

@marcvanderstelt: ‘Wie heeft hier in het verleden ook nog gezwommen?’

@mbootsman: Me. En ook een bijeenkomst georganiseerd paar jaar terug. Superleuke plek met veel innovatie.

@JackKropotkin: Uhm ja, met mijn dochters en hun verjaardagspartijtjes. Entree en slappe friet en cola of sinas kostte me een vermogen :-).

@daantjeRdam: Was hartstikke leuk! En lekkere soft ijs en hot dogs. Super druk altijd, zelfs een keer niet binnengekomen ondanks dat we vooraf kaartjes hadden gekocht, te veel mensen binnen.

@BertRotterdam: In de beginjaren ook een perfecte sauna met een mooi uitzicht.

@Sneeuwballll: Ja die feestjes waren altijd wel leuk maar bloedheet daarbinnen joh...... Er zit een oesterzwammen kwekerij en op het dak zit Aloha. Mooi terras waar je wat kan drinken.

@Dapperdikkerdje: Nou, op de fiets er heen met een hele groep en terug bij iedereen iemand achterop omdat de helft van de fietsen gejat waren..

@MisterD2021: Zooo aardig de show gestolen daar :) In mijn bloemetjeszwembroek.

@AleksMomirov: Jazeker! Met aan ‘t begin de nodige verjaardagsfeestjes .. en altijd wel patat.

@LydSmak84: Ja ik! Mooiste zwembad ever!! Ik heb er geweldige herinneringen aan! Vond het verschrikkelijk dat het dicht ging, maar ergens ook wel begrijpelijk…

@Herman02042116: Ook een paar maal gezwommen was best een mooi zwembad voor zijn tijd. Er zat ook een draaiend restaurant dacht ik waar je best goed kon eten. Zonde dat het door de vele overlast van jongeren ten onder gegaan is.

@Danny_T1981: Leuk zwembad. Hele zondagen als kind doorgebracht. Jammer dat het is gesloten. Geloof een van de redenen toen, veel overlast van lokale jeugd tov andere gasten...

@Focs1969: Super bad. Wildwaterbaan was fantastisch. Tegen het einde nog een keer geweest toen was de aftakeling al begonnen. Jammer.

@friedepiemel: Jaaaaaa ik, ik, ik. Alleen op het laatst werd de overlast vervelend, voelde ik me niet meer op m’n gemak. Was wel leuk altijd ! (Daarvoor bedoel ik).

Uit de krant