Saxofonist Kika Sprangers. Foto: De Doelen
Saxofonist Kika Sprangers. Foto: De Doelen

De Doelen gaat voor één dag open als beautysalon (mét optredens)

Algemeen 311 keer gelezen

Rotterdam - De Doelen Studio gaat woensdag open als beautysalon. Voor één dag, en mét optredens. Tijdens de knipbeurten en het nagels lakken wordt er voor de klanten van de beautyspecialisten tussen 13.00 en 17.00 uur live, gespeeld door toptalenten en muzikale lievelingen van het Rotterdamse concertgebouw. De Doelen doet mee aan de actie om op ludieke wijze de aandacht te vestigen op de cultuursector die keer op keer achteraan de rij staat wanneer het om versoepelingen gaat.

In navolging van de landelijke Kapsalon Theater actie, een initiatief van theatermakers Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge, wordt de Doelen Studio aanstaande woensdag omgetoverd tot beautysalon. Een plek waar geknipt, gelakt, gevlochten en gepamperd gaat worden door een aantal hair & nails specialisten uit Rotterdam. 

Directeur Janneke Staarink: “De culturele sector heeft zich steeds streng aan alle regels gehouden en het werd weer tijd dat we van ons laten horen. Dat cultuurbezoek veilig kan is in de afgelopen 2 jaar wel bewezen. Het is niet langer te verteren dat de sector niet gelijkgeschaard wordt aan andere van belang zijnde sectoren. We zijn geen schreeuwers, maar een ludiek signaal om de aandacht op onze musici en organisaties te vestigen leek ons niet meer dan gepast.”

Tussen het knippen en sprayen door worden klanten getrakteerd op, saxofonist Kika Sprangers en haar gelegenheidsband, bestaande uit Willem Romers op drums, William Barret op bas en Robert Koemans op piano. Sopraan Katharine Dain en pianist Gregory Charette vertolken werken van Gershwin, Porter, Kosma en Kern uit The American Songbook.

En niet te vergeten de jonge Academy van het Rotterdams Philharmonisch Orkest die ook acte de présence geeft. 

De knipbeurten zijn, zoals bij de meeste reguliere kappers, die dag op afspraak te maken, aan de deur van de Doelen Studio, Schouwburgplein 50.

Kappers die meedoen zijn onder meer Kim Kloppers, nagelstudio Daisy Nails en Francis Muskiet. Deze laatste is een grote favoriet bij kinderen vanwege de kleurige vlechtjes die zij in hun haren knoopt. 

De Doelen Studio Kap- en Nagelsalon zal zich aan dezelfde corona regels houden als de reguliere kapperszaken en nagelstudio’s die sinds zaterdag 15 januari wel weer open mogen. Dit in tegenstelling tot de musea, theaters en concertzalen.

Uit de krant