Nieuw Rotterdams muziekplatform GÂRDEN presenteert livestreams op het snijvlak van liveconcert en videoclip. Foto: pr
Nieuw Rotterdams muziekplatform GÂRDEN presenteert livestreams op het snijvlak van liveconcert en videoclip. Foto: pr

Lancering Nieuw Rotterdams muziekplatform GÂRDEN

Algemeen 479 keer gelezen

Rotterdam - GÂRDEN is een nieuw muziekplatform met als doel artist empowerment en het op een innovatieve manier presenteren en promoten van nieuwe muziek. Wekelijks presenteert GÂRDEN een liveshow, die te bekijken is op garden.stream. 

In 2022 presenteert GÂRDEN zich wereldwijd met shows van artiesten uit Rotterdam en de rest van Nederland als Le Motat, Smudged en Josephine Odhil, Luna Morgenstern en Absent Chronicles.

‘Make Music Bloom’ is de slogan van GÂRDEN. Vanuit dat idee worden in cocreatie met artiesten betoverende en vernieuwende livestreams de wereld ingestuurd. In de zomer van 2021 realiseerde oprichter Arjen van der Straaten een speciaal ontworpen livestreamstudio in het centrum van Rotterdam: GÂRDEN, een ‘magic box’ voor creativiteit, waar artiesten hun artistieke visie kunnen omzetten in een hoogstaande audiovisuele liveshow. 

Hierbij wordt er regelmatig gewerkt met kunstenaars uit andere disciplines, zoals vormgeving en dans. Daardoor zijn de shows altijd uniek in hun presentatievorm, vaak in repertoire en soms zelfs in bezetting.

Het nieuwe muziekplatform combineert het spannende en interactieve van ‘live’ met de visuele mogelijkheden van een videoclip. “Het is mijn passie om artiesten een podium te bieden en hen te helpen een duurzaam leven te leiden vanuit hun kunst. Daarbij maak ik graag gebruik van nieuwe mogelijkheden”, aldus muziekliefhebber en oprichter Van der Straaten.

Na de show is er interactie tussen de artiesten en het publiek in een online backstage. De shows zijn te bekijken door een abonnement af te sluiten of een los ticket te kopen. Vanaf 4,99 euro per maand krijgen abonnees toegang tot een of meerdere shows. Daar worden dit jaar nieuwe voordelen aan toegevoegd, zoals bijvoorbeeld korting op merchandise. Abonnees ondersteunen hiermee GÂRDEN’s artist empowerment.

Op de website is een aantal eerdere shows gratis terug te kijken, zoals die van krautpunksensatie Smudged, hiphopact Fabz Pi, Grote Prijs van Rotterdam-winnaar Albertine, improvisatiespecialist Bruno Ferro Xavier da Silva (met Bonnie Doets van Scapino Ballet Rotterdam) en de elektronische muziekacts BÄSN en Navid Divana.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant